מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריכה ייעוץ דחוףשרונה18/02/2011
שלום,
אני גרושה + בן 9, סטרייטית בת 30 פלוס. לפני חודשיים התחלתי קשר אהבה לסבי, יש לציין לראשונה בחיי. הבן שלי נחשף לבת זוגתי, היא מגיעה לביתנו, אך כמובן שאין שום התקרבות לידו. כמה פעמים יצא לבני לשמוע שיחות טלפון ביננו. בשיחות האלו נאמרו כל מיני התבטאויות חיבה שלדעתי יכלו לבלבל אותו. חשוב לי לציין שלבני אין אב, אנחנו לא בקשר והוא לא מכיר אותו כלל.
רציתי לקבל ייעוץ איך אני אמורה להתנהג איתו בסוג כזה של מערכת יחסים כדי למעט נזקים שיכולים להיות בעתיד.
שרונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה ייעוץ דחוף - תגובה
טל קרויטורו20/02/2011שלום שרונה, בהודעתך עוברים מסרים שגויים ממך אלייך, וזה יכול להוביל למסרים שגויים ממך אל בנך.
מדוע כמובן שלא תהיה שום התקרבות ליד הבן?
מדוע שהתבטאויות חיבה יבלבלו אותו?
מדוע מערכת יחסים כזו אמורה לגרום נזקים לבן?
כשאת מעבירה מסר ממך אל עצמך וכתוצאה מכך ממך אליו - שמדובר במשהו מביש, אסור, שיש להסתיר - הדינמיקה הזו עשויה ליצור נזקים.
אם תעבירי מסר ממך אל עצמך - שזכותה של אישה להיות בקשרי אהבה ומע' יחסים עם מי אשר תחפוץ נפשה, והעיקר בקשר הוא לא המגדר של בני האדם אלא שהקשר הוא אוהב ומכבד, יהיה לך קל יותר להעביר את המסר הזה הלאה - למה שלבנך יהיו נזקים מלראות את אמו בקשר גלוי אוהב ומכבד?
אם את מוצאת קושי לאחוז ולהאמין במסרים כאלו ובאיזה מקום עדין מרגישה בושה ואשמה על כך שהקשר שלך עם אישה - זה המקום ממנו כדאי להתחיל - ולשקול בחיוב לפנות לטיפול או ייעוץ גיי פרינדלי שיאפשר לך לקבל את עצמך יותר. כשתוכלי לקבל את עצמך יותר יתאפשר לך בקלות רבה יותר לסייע לבנך לקבל את הסיטואציה.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שרונה20/02/2011אני סטרייטית בת 38 שכל החיים הייתה עם גברים ורק בחודשיים האחרונים התפתח הקשר הזה. אני לא מתביישת בו אבל אני לא בשלב של לכתוב את זה על המצח שלי ולספר לכולם. זה עדיין טרי מדי. רק תהיתי איך אני אמורה להתנהל עם הבן שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
טל קרויטורו20/02/2011הי שרונה, אם את חושבת שזה קשר שצריך להסתיר זה המסר שיעבור לבן. בין אם המסר הוא 'אמא שלי מסתירה ממני דברים' 'משהו בי לא בסדר אני לא מבין מה הולך בבית' או 'לאמא שלי יש קשר מביש' - דברים טובים לא יוצאים מכך. ההמלצה שלי היא לעשות בקשר הזה מה שהיית עושה בקשרים קודמים - אם לדעתך חודשיים זה טרי מכדי לפגוש את הבן - לנהוג כך גם כאן, אם לדעתך זה מספיק כדי לפגוש את הבן - לנהוג כך גם כאן וכך הלאה.
בגדול אין איזה נזק אינהרנטי מכך שאמא יוצאת עם אישה, כן יש נזק מכך שמרגישים שאמא עושה משהו מביש, או שאמא מתנהגת מוזר וזה בגלל שמשהו בי לא בסדר (בגילאים צעירים שכיח ביותר היחוס העצמי). אם לא תתנהגי מוזר, לא תסתירי ממנו דברים באופן שבו הוא יכול לראות שאת מסתירה ממנו דברים, ותעבירי את המסר שאין משהו מביש בהתנהגותך - אין סיבה שיגרם נזק. ההצעה שלי היא לא לעשות 'חצי עבודה' שיכולה להעביר מסרים שליליים של בושה והסתרה. כלומר או שלדעתך הקשר טרי מדי מכדי שהם יכירו ואז תמדרי את בנך מחשיפה אליו (מה שהוא רואה, שומע וכו') עד שיתייצב או שאת רוצה לשתף את בת הזוג בחייכם ואז לעשות את זה באופן בריא שמעביר מסר מנרמל (כולנו בני אדם, העיקר שנהיה בקשר אוהב ואכפתי).
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)