מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה לעשות?דעתכם?יאיר03/03/2011
ואוו, יש לי הרבה מה לכתוב והתלבטתי אם לספר את זה בכלל.
אקצר למרות שזה בטח יפגע באיכות התשובה אבל בכל זאת לכיוון כללי וייעוץ ראשוני,
אני בחור צעיר, לומד מקצועות טיפוליים מסוימים במכללה, בארון, ברקע בעיות של השלמה עם הנטייה המינית וסוגיות רבות הקשורות ונלוות לכך, השאלה שלי לעצמי והנושא ,בין היתר, שמעסיק אותי הוא איך אוכל לטפל באחרים, לא משנה באילו שיטות, כשאני עצמי במקום בעייתי אם ננסח את זה ככה? הקונפליקט, ההסתרה, וכו'..?
תודה מראש. (יש אפשרות למחוק את ההודעה לאחר הדיון?) שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות?דעתכם? - תגובה
איל זק04/03/2011שלום יאיר
ראשית, תודה שפנית אלינו. עצם היכולת להוציא החוצה חלק מהחוויות שאתה מתקשה להכיל ואף לבקש ייעוץ והכוונה, מהווה צעד משמעותי בדרך להתמודדות טובה יותר.
אני מבין שהינך בשנות העשרים לחייך וכפי שאמרת לומד מקצוע טיפולי. השאלה שאתה מעלה היא שאלה מצויינת ורבת חשיבות באשר למקומו של המטפל במסגרת הטיפולית. בהקשר זה ישנה גם חשיבות באיזה סוג טיפול מדובר (נפשי או גופני), אך אני אתייחס בתשובתי בעיקר לטיפול הנפשי (ותשובה זו, קל וחומר שתתאים גם לטיפול גופני).
תחושתך כי חוסר ההשלמה שלך עם נטייתך המינית עלול להעלות בך חרדות ועכבות ולפגום ביכולותיך המקצועיות לגלות אמפתיה, להכיל, לפרש ולהזדהות עם מטופליך, משרתת אותך היטב. תנאי ראשון להיותו של אדם מטפל טוב הוא היכולת להתבונן באומץ ברגשותיו ולנסות להבינם.
מחקרים שנעשו בנושא הטיפול הלהטב"י מצביעים על כך שאין חובה כי המטפל יהיה שייך בעצמו לקהילת הלהט"ב אך חשוב ביותר כי יגלה פתיחות וקבלה לנושא, ללא כל עמדה ביקורתית או שיפוטית, ורצוי גם שיכיר את תת תרבותה של הקהילה ("גיי פרינדלי").
תשובתי אליך מתמצת בהמלצה אחת המקבלת משנה תוקף מכלל ההיבטים שבפנייתך: תמצא לך מטפל גיי פרנדלי ותתחיל לעבוד. הרווח שלך בעבודה זו (ובהנחה כי תמצא לך מטפל מתאים) יהיה כפול. ראשית, הטיפול יעזור לך להתמודד עם העכבות והחרדות, לקבל עצמך ולהשלים עם נטייתך ובכך יאפשר לך לשנות את איכות חייך. שנית, תחווה בעצמך את מקומו של המטופל, תזכה לעבד חוויות עמוקות בהווייתך, ותוכל להרגיש ולהתרשם ממקור ראשון מה זה להיות מטופל. רשמים אלה הם יקרים מפז עבור כל אחד המתיימר להיות מטפל טוב (בתוכניות לימוד רבות של תואר שני בפסיכולוגיה מחוייבים הסטודנטים להיכנס בעצמם למסגרת טיפולית). השפעה כפולה זו של הטיפול תאפשר לך להיות מטפל מצוין, כזה אשר עבר בעצמו דרך של שינוי וצמיחה אישית, בעל יכולת להזדהות עם חרדותיהם וחששותיהם של הפונים אליו לעזרה, והמכיר גם את השפעתו ויתרונותיו של הטיפול הנכון.
אני מקווה שעזרתי לך בתשובתי. אשמח אם תחווה דעתך וכמובן אם יש לך שאלות נוספות.
לגבי בקשתך האחרונה, אין בפנייתך פרטים מזהים אודותיך ובעיניי היא בעלת חשיבות גם לגולשים נוספים שיכולים להפיק ממנה תועלת. אז מה דעתך, אולי זה יהיה הצעד הראשון בדרך להשלמה עצמית ולעזרה לזולת?
בהצלחה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעתי ושאלות נוספות
ב04/03/2011להפתעתי, כתבת כי חוסר ההשלמה שלי עם נטייתי משרתת אותי היטב אבל אני מבין את מקומו של המשפט וצריך לקחת אותו למובן החיובי ולהמשיך הלאה, מעבר לכך מאוד שמחתי והתעודדתי לשמוע על הרווח והתועלת שאולי ארוויח בעבודה מול מטפל.
בהחלט ארצה שזה יהיה הצעד הראשון בדרך להשלמה עצמית ואם הדיון הזה יעזור גם לזולת על אחת כמה וכמה.
אבל, תוכל לתת כמה המלצות או הנחיות איך למצוא מטפל כזה שיתאים לי? בהתחשב בצרכים שלי? מה לחפש מה לשאול ? וכו.. ואחר כך גם באופן טכני היכן לחפש מטפל כזה?טכניקת טיפול או שיטה מסוימת שנראית לך מתאימה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעתי ושאלות נוספות - תגובה
איל זק05/03/2011שוב שלום
בתשובתי כתבתי כי תחושתך ועצם יכולתך לנתח ולהבין אותה, היא זו שמשרתת אותך היטב, כיוון שהתבוננות פנימית היא כלי חשוב עבור מטפל פסיכולוגי. נכון הוא שבנוסף, ולאחר שתצליח להתמודד עם חששותיך ולקבל עצמך כמו שאתה, כמטפל, יקל עליך שלב זה להזדהות ולהבין מה עובר על המטופל שלך ומה הם החרדות והפחדים שלו ומאיין הם נובעים.
באשר לאפשרויות הטיפול עבורך, אנו יודעים כיום כי בטיפול פסיכותרפי (טיפול פסיכולוגי ע"י שיחות) הרי שכל עוד מדובר במטפל מוסמך בתחום (כפסיכולוג קליני או עובד סוציאלי קליני) אזי אין חשיבות רבה לגישה שבמסגרתה הוא עובד. רובם של המטפלים משלבים היבטים כאלה או אחרים מכמה גישות ואין זה רלוונטי במיוחד. מה שכן רלוונטי ויכול לשמש לך כהכוונה כללית בבחירת המטפל/ת הוא היותו "גיי פרנדלי" (כפי שהסברתי בתשובתי הקודמת), ויותר מכל - תחושתך לאחר שניים או שלושה טיפולים באשר למידת ה"כימיה" שביניכם. במידה ותחוש שיש הבנה בין שניכם, נוצר קשר טוב ואתה מצפה לפגישותיכם אזי זהו סימן טוב להצלחתו של הטיפול. במידה ולא - אל תהסס לחפש לך מטפל/ת אחר.
מבחינה טכנית, האינטרנט יעזור לך למצוא מטפלים "גיי פרנדלי" ואף כאלה המתמחים בנושא הזהות המינית.
מקווה שעזרתי, אתה מוזמן לספר לי מה דעתך או לשאול שוב.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יאיר05/03/2011אני אתחיל לחפש.
יש לך עצה מה לומר לגבי סיבת הפנייה או נושא\מטרת הטיפול\ייעוץ למקרה שלא אדע מראש שאותו מטפל הוא גיי פרנדלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
איל זק05/03/2011כפי שהצעתי, בחר מראש מטפל המגדיר עצמו כ"גיי פרנדלי" (והמתמחה בטיפול בנושאי זהות מינית). את המידע הזה תמצא בנקל באתרים שונים של מטפלים באינטרנט.
לגבי סיבת הפניה - תמיד להגיד את האמת, בדיוק כמו שעשית זאת כאן. אין לך שום סיבה לחשוש מלהיחשף בפני המטפל, הוא נמצא שם בשבילך.
שיהיה בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יאיר05/03/2011שוב , תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)