מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התמודדות עם צרכים מינייםמישהו08/04/2011
אני באמצע שנות העשרים שלי ונמצא בקשר עם חברתי מזה כמה שנים טובות. יש לנו זוגיות מצויינת, אוהבים אחד את השני, נמשכים אחד לשני וגם הסקס מצויין ומספק. טוב לנו ביחד בכל מישור.
בזמן השירות הצבאי וקצת לאחריו, עוד לפני שהכרתי את חברתי, הייתה לי תקופה מאוד "אינטנסיבית" של התנסויות הומוסקסואליות (בעלות אופי מיני בלבד ולא רגשי) עם חבר טוב, שהתחילה במפגש אקראי וסתמי של חברים שהתפתח להיסחפות לא מתוכננת. המפגש הזה והתקופה שבעקבותיו הוציאו ממני, "סטרייט גמור", צדדים שלא ידעתי שקיימים אצלי וגיליתי משיכה מינית מאוד חזקה לגברים. זרמתי עם העניין בליבראליות די מפתיעה, ואחרי תקופה מתבקשת של לבטים השלמתי עם הזהות המינית שלי כפי שהצלחתי להגדיר אותה לעצמי - אני דו-מיני מבחינה מינית, אבל נמשך רגשית רק לנשים. אני יודע, נשמע כמו הומו בהכחשה, אבל אני די שלם עם העניין הזה.
בכל אופן, עם הזמן הכרתי את חברתי ואנחנו מקיימים מערכת יחסים מונוגמית לחלוטין (וכך היא תישאר) ואת המורכבות של הזהות המינית שלי אני שומר לעצמי. חברתי לא תהיה מסוגלת לספוג את זה. זה פשוט לא במבנה האישיות שלה.
אם העניין היה מתמקד ב"שמירת סוד" בלבד אז מילא, אבל באופן תמידי אני כל הזמן במלחמה עם ה"יצר" שלי, עם הרצון במגע מיני הומוסקסואלי. התמודדות כזו שמעולם לא נגמרת, ונמתחת בין תקופות של ביצוע תדיר של אקטים של אוננות בעלי אופי הומוסקסואלי לבין תקופות של רצון עז לנסות ולהדחיק את הנטייה לחלוטין שמתבטא בדברים כמו מחיקת כל הפורנו ההומוסקסואלי מהמחשב והבטחה לעצמי שיותר לא אחשוב על זה ולא אגע בזה.
זה מרגיש לי כאילו לעולם לא אצליח להסתפק רק ביחסי מין הטרוסקסואליים (המהנים לכשעצמם). אולי גם המחשבה שלא הספקתי להתנסות ולחוות מספיק כפי שהייתי רוצה לפני שנכנסתי לקשר מונוגמי. הצורך, אגב, קיים לשניהם. לא מדובר ב"תחליף" נחות שלא מספק אותי, אלא בשני דברים שאני מרגיש שאני צריך משניהם ומהשני אין לי ואני מתמודד עם החסר.
כמובן שבאופן אידיאלי הייתי מוצא את עצמי במערכת יחסים עם מישהי שפתוחה מבחינה רעיונית לדו-מיניות (ואולי גם מעשית) אבל זה לא המצב וזו הפרטנרית שלי לחיים.
אז איך מתמודדים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם צרכים מיניים - תגובה
איל זק08/04/2011שלום רב
אתה מתאר מצב בו אתה נמצא בקשר רומנטי אוהב ומספק הן רגשית והן מינית עם בת הזוג שלך, אותה אתה מגדיר כפרטנרית שלך לחיים ואת מערכת היחסים ביניכם כמונוגמית ו"כך היא תשאר". נראה כי את החלטתך כבר עשית, ואינך מתכוון לוותר על יחסים אלו לטובת אותו "יצר" שתובע ממך את פורקנו במגע הומוסקסואלי. מכאן שההתמודדות שלך היא פנימית ומול עצמך - בבחינת "לכבוש את היצר". למעשה, במה שונה התמודדות זו מהתמודדותו של כל גבר נשוי הרוצה מדי פעם לגוון את חיי המין שלו?
חלק מתהליך ההתבגרות הוא להבין ולהשלים עם כך שלא הכל מושלם בחיים ולא תמיד אנו עושים כל מה שאנו רוצים. התועלת היא בכך שתשמור על מערכת היחסים החשובה והמספקת שיש לך, ואת הפנטזיות ההומו-אירוטיות תוכל לממש באוננות שתאפשר לך לפרוק חלק מהלחץ מבלי לפגוע בזוגיות עם בת זוגתך.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)