מה כדאי לעשות כדי לצאת מהמינעות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה כדאי לעשות כדי לצאת מהמינעות?
    קיפי
    12/06/2011

שלום רב,
    בן 30 בקרוב [בסוף יולי] , הומוסקסואל לא חוויתי התנסות מינית או זוגית בכל כיוון. הנטייה ברורה לי ממקור הפנטזיה שלי.
    יש לי חרדה עצומה ממגע בינאישי חרדה חברתית למפגשים חברתיים שאינם רשמיים , דימוי עצמי מעט ירוד. הייתי בעברי במגוון טיפולים שיחתיים ואחרים , היית גם בטיפול מיני דינאמי-התנהגותי. הטיפול הופסק עקב קשיים טכניים שלא היה ניתן לפתור אותם בזמן אמת.

במהלך הטיפול נצפתה חרדה ואף מצבי דיכאון עקב ההתעסקות בנושאים המיניים מחד אך חל שיפור במהלך ביצוע המטלות של סנסוריניג פוקוס . הנושא הודחק בחרה וכעת עולה שוב ...ואף ניכר כי הייתה ירידה בחרדה עם מגע עם תכנים הומוסקסואליים במפגשים חברתים לקהילה.

השאלה האם החרדה ממין וההלשמה עם הנטייה המינית מקומה בטיפול פסיכותרפי גיי פרידנלי שיעזור לי ביצירת זוגיות ויציאה למקומות קהילתיים [שבעבר הייתי פעיל בהם אך הרצון להתעסק ולהתנדב בזמן שבעיותיי לא נפתרות הקשו עליי את המשימה].לדעתי קיימת גם הומופוביה מופנמת...

עליי לציין כי במסגרת פעילותיי והתנדבותי בין היתר תפקדתי כ"תומך" במסגרת הוירטואלית או אחר וזה קצת מוזר לי שהסנדלר הולך יחף.

בנוסף בטיפול ובדרכי חשיבתי אני נוטה לשליטה ולניתוח רב [רציונליזציה ואינטלקטואלזיציה] והלימודים במדעי ההתנהגות במקרה שלי בעוכריי...

מי הכתובת להמשך טיפול?
    המטפל המיני שהטיפול עימו הופסק לפני שלוש שנים?

מטפל מיני?
    פסיכותרפיסט בעל גישה גיי פירדנלית?

ואם הגישה היא טיפול מיניי [בשל בתולין מאוחרים] האם ניתן לקבלו במרפאות הציבוריות כולל אלו של קופ"ח כללית [כי המוקד אמרו לי שאורך הפגישות הוא רבע שעה....].

תודה על התשובות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מה כדאי לעשות כדי לצאת מהמינעות? - תגובה

איל זק
    12/06/2011

קיפי, שלום רב
    אתה מתאר מצב של חרדה (בעיקר חברתית) המלווה בקשיי השלמה עם נטייתך המינית ומעלה שאלות חשובות באשר למגוון טיפולים ומה מהם עדיף עבורך.
    מחד אתה מספר שהטיפול המיני היה בעל ערך מבחינתך וקידם אותך באופן חלקי, מאידך אתה מרגיש די בצדק שנושא ההומופוביה המופנמת וההשלמה עם היותך הומוסקסואל ייתכן ורצוי שיטופל במסגרת מטפל דינמי גיי-פרנדלי.
    מאחר והקשיים שהצגת הם מגוונים ויעילותו של טיפול תלויה בראש ובראשונה ב"כימיה" שנוצרת בין המטפל למטופל, אזי הדרך הנכונה להחליט היא באמצעות מבחן התוצאה. מה מכול הטיפולים שחווית אכן עזר לך?
    ייתכן וכדאי לנסות שוב את הטיפול המיני כפי שעשית בעבר ולבחון האם יוכל עוד לקדם אותך ובהמשך אם תרגיש צורך לפנות לטיפול גיי-פרנדלי.
    יחד עם זאת הייתי ממליץ על שני דברים נוספים. ראשית, נסה להשתלב יותר במפגשים קבוצתיים של הומוסקסואלים או לצאת עם חברים יותר. קבלה חברתית ותחושת שייכות קבוצתית עשויות לתרום לך רבות. שנית, ניתן לשקול במצבים של חרדה חברתית רבה נטילת תרופות נגד חרדה באופן זמני וכמובן בתיאום עם רופא. זה בהחלט יכול להקל עליך.
    מקווה שעזרתי. אשמח לשמוע את דעתך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו