מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זהות מינית מבולבלתאלון25/06/2011
שלום רב
אני גבר נשוי בן 43. יש לנו 3 ילדים.
מאז שאני זוכר את עצמי אני נימשך לגברים. אבל אני נימשך רק לגברים נעריים. רזים וחלקים.
גבר שעיר דוחה אותי. ככל שגבר יותר גברי אני נימשך אליו פחות.
אני גם נימשך לשליטה גברית. מגרה אותי לשלוט בגבר שמושך אותי מינית.
מושך אותי יותר להישלט ע"י גבר. אני אוהב להרגיש חסר אונים אצל הגבר רצוי קשור. חשוב לי שהשולט ימשך אלי מינית וירצה להשתמש בי. אני אפילו מפנטז על שליטה 24X7 כשאני אני כלוא בחדר ומוצא רק לשימושו של האדון.
התנסיתי ביחסי שליטה כשולט ונישלט. כנישלט היתי גם עם אדון שכלא אותי למשך כשעתיים. אהבתי את זה.
חשוב לציין שאני יכול להישלט גם עי אדון שלא מושך אותי מינית.
יחסי המין שלי עם אשתי מעולם לא היו מדהימים ובשנה האחרונה מאוד נדירים.
ישנו מגע ביננו אבל כמעט שאין חדירה.
מצד שני הקשר שלנו טוב מאוד. אנחנו חברים טובים יש מגע של נשיקות וחיבוקים. אנחנו אוהבים להיות לבד אחד עם השני ולא בשביל סקס.
אני ניפגש עם משהו בערך פעם בשבוע שבועיים. בתקופה זו הוא שולט.
אני כל הזמן חושב האם אני באמת נימשך לגברים או שזה משהו אחר .אני נימשך גם לנשים אחרות אבל לא בגדתי באשתי עם אישה.
האם אני צריך איזשהוא טיפול?
למרות שאני חי כך כבר 20 שנה רק עכשיו פניתי לפורום לעזרה. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהות מינית מבולבלת - תגובה
איל זק26/06/2011אלון שלום
בתשובה לשאלתך יש תחילה להבחין בין שני דברים מהותיים. טבעה של הנטייה המינית (הטרוסקסואל, הומוסקסואל או ביסקסואל) נקבע ע"פ מיטב הבנתו המדעית בעיקר על בסיס גורמים מולדים והללו אינם ניתנים לשינוי. אולם דמותו של הגבר או האישה המושכים מינית ("הטיפוס") והסיטואציה המגרה, מושפעים לרוב ע"י משתנים רבים אשר חלקם נרכשים בתהליכי התניה ולמידה כבר בילדות. כך שראשית צריך להבין כפי שאתה עצמך מתאר כי יש לך משיכה מינית גם לגברים. באשר לאופיים של המצבים המגרים אותך ביותר במסגרת משיכה זו (משחקי השליטה) נראה לי כי הם פחות רלוונטיים כרגע לשאלתך.
אתה מעיד כי מזה 20 שנה אתה נשוי לאישה תוך מציאת פתרונות במפגשים מזדמנים עם גברים. ואני מנסה להבין מה השתנה כעת שבגללו אתה מעלה את השאלה בנוגע לטיפול? האם אתה חווה כעת בניגוד לעבר קשיים בתפקוד היומיומי שלך? או קשיים מול רעייתך? מהן ציפיותיך מהטיפול עליו אתה שואל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה פניתי עכשיו ומה אני רוצה להשיג
אלון26/06/2011הסיבות לפניה עכשיו הן גם הגיוניות וגם לא.
ראשית ישנה בעיה בתפקוד המיני. תדירות יחסי המין עם אשתי ירדה מאוד בשנה האחרונה
שנית עקב שינוי מקצועי שעשיתי (שינוי מבורך) יש לי יותר זמן לעצמי. המרוץ המטורף נעצר והתחלתי לחשוב.
שלישית. אני מרגיש שבשנתיים האחרונות הנושא הזה יותר מדי מטריד אותי.
הטריגר לפניה קשור לנושא אחר אותו חיפשתי בפורום שקשור לבני. ממש לא קשור לנושא זה. נתקלתי בפורום והחלטתי לפנות.
אני רוצה להשיג שני דברים:
1. האם אני באמת נמשך לגברים או שזה תוצאה של משהו שעברתי בתהליך ההתבגרות. כמו שאמרתי אני לא נמשך לגבר גברי שעיר וכו.
2. אני מרגיש שאני קצת מאבד שליטה. אני כל הזמן באינטרנט בחיפוש אחרי גברים. קורא סיפורי שליטה וכו.
נראה לי שאני צריך איזשהוא יעוץ.
אני לא רואה שזה נכון לשתף את אשתי בתהליך. בטח שלא בשלב זה.
מה אתה ממליץ?
דרך אגב. אני נשוי 18 שנה ולא 20 אבל מי סופר:).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה פניתי עכשיו ומה אני רוצה להשיג - תגובה
איל זק26/06/2011היי אלון
באשר לשאלה האם אתה באמת נמשך גם לגברים, נראה לי שכבר עניתי לך. כשם שהטרוסקסואלים מסויימים נמשכים לנשים צעירות / רזות / מבוגרות / מלאות וכו' כך הומוסקסואלים מעדיפים גברים צעירים או בוגרים יותר, חלקים או שעירים וכו'. מכל מקום, איני רואה כל טעם או תועלת "לחפור" בעברך ולחפש גורמים וסיבות לכך. כפי שאתה בעצמך מרגיש המשיכה המינית חזקה היא ולא ניתן להתעלם ממנה.
אני בהחלט חושב שכדאי שתפנה לייעוץ אצל מטפל גיי-פרנדלי וביחד תיצרו מסגרת עבודה שתאפשר לך לנסות ולהבין את עצמך טוב יותר, את אופי משיכתך המינית (הצורך במשחקי שליטה), ובעיקר את הדרך כיצד להתמודד עם זה במסגרת חיי הנישואין שלך. אני מסכים עם תחושתך כי בשלב זה עדיף שלא לשתף את אישתך בטרם התשובות ברורות לך עצמך.
אני מקווה שעזרתי. אם יש שאלות נוספות אתה מוזמן לשאול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)