מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנמיה קלה ופתרונותסיון13/09/2011
שלום
אני בת 29. כמה פעמים במהלך חיי קרה שהתעלפתי - בדרך כלל במצבים בהם הייתי במקום מחניק או צפוף אבל לא בהכרח. התחוש היא של מעין בחילה ואז ריצודים שחורים בעיניים. לא בכל הפעמים איבדתי הכרה בחלקן הרגשתי שאני בהכרה פשוט רואה שחור מול העיניים. ההתאוששות היא תוך מספר דקות. בעבר נאמר לי שאני סובלת מאנמיה קלה ובבדיקות דם שעשיתי לאורך השנים תמיד היה לי ברזל בערך מעט נמוך. עם זאת, לא נאמר לי ליטול כדורים או זריקות אלא פשוט להקפיד על תזונה עתירת ברזל (דגנים, קטניות , אגוזים) מה שאני אכן עושה.
רציתי לדעת האם אנמיה קלה יכולה להחריף עם השנים או שהיא תישאר כמות שהיא? יש לציין כי אין לי בעיות בריאותיות אחרות; אני צמחונית אך משתדלת לאכול בריא ומאוזן (מעולם לא אותר אצלי מחסור ב-B12); אני שותה לפחות כוס קפה אחת ביום; איני מעשנת; אני עושה פעילות ספורטיבית באופן קבוע.
ההתעלפויות החלו עוד לפני שנהייתי צמחונית ואציין כי כבר אז נאמר לי שיש לי מחסור קל בברזל.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה קלה ופתרונות - תגובה
ד``ר אורי רוביו13/09/2011סיון שלום,
קרוב לודאי שאם את סובלת מאנמיה הרי שמקורה בחוסר קל של ברזל. לא ציינת ערכי ההמוגלובין שלך. אני מניח שלא נמוך כ״כ. אם יש חוסר ברזל שאינו מתוקן באישה צעירה עם מחזור הרי שהחוסר עלול לגדול והאנמיה תחמיר עם הזמן.
ניתן לברר זאת בבדיקות פשוטות ולטפל תו״כ מעקב שיפור המדדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)