אנמיה קלה ופתרונות

מנהל הפורום

ד``ר פרדי אביב
ד"ר פרדי אביב
לקביעת תור אצל ד"ר פרדי אביב ללא פרסום בפורום

• אנמיה קלה ופתרונות
    סיון
    13/09/2011

שלום
    אני בת 29. כמה פעמים במהלך חיי קרה שהתעלפתי - בדרך כלל במצבים בהם הייתי במקום מחניק או צפוף אבל לא בהכרח. התחוש היא של מעין בחילה ואז ריצודים שחורים בעיניים. לא בכל הפעמים איבדתי הכרה בחלקן הרגשתי שאני בהכרה פשוט רואה שחור מול העיניים. ההתאוששות היא תוך מספר דקות. בעבר נאמר לי שאני סובלת מאנמיה קלה ובבדיקות דם שעשיתי לאורך השנים תמיד היה לי ברזל בערך מעט נמוך. עם זאת, לא נאמר לי ליטול כדורים או זריקות אלא פשוט להקפיד על תזונה עתירת ברזל (דגנים, קטניות , אגוזים) מה שאני אכן עושה.
    רציתי לדעת האם אנמיה קלה יכולה להחריף עם השנים או שהיא תישאר כמות שהיא? יש לציין כי אין לי בעיות בריאותיות אחרות; אני צמחונית אך משתדלת לאכול בריא ומאוזן (מעולם לא אותר אצלי מחסור ב-B12); אני שותה לפחות כוס קפה אחת ביום; איני מעשנת; אני עושה פעילות ספורטיבית באופן קבוע.
    ההתעלפויות החלו עוד לפני שנהייתי צמחונית ואציין כי כבר אז נאמר לי שיש לי מחסור קל בברזל.
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנמיה קלה ופתרונות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנמיה קלה ופתרונות - תגובה

ד``ר אורי רוביו
    13/09/2011

סיון שלום,
    קרוב לודאי שאם את סובלת מאנמיה הרי שמקורה בחוסר קל של ברזל. לא ציינת ערכי ההמוגלובין שלך. אני מניח שלא נמוך כ״כ. אם יש חוסר ברזל שאינו מתוקן באישה צעירה עם מחזור הרי שהחוסר עלול לגדול והאנמיה תחמיר עם הזמן.
    ניתן לברר זאת בבדיקות פשוטות ולטפל תו״כ מעקב שיפור המדדים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו