מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מוגלובין נמוך מאודמ20/09/2011
שלום , ילדתי לפני כ3 שבועות ובזמן ההריון המוגלובין שלי היה מאוד נמוך ( הגיע ל7.6)
קיבלתי בנופר לוריד 6 מנות, המוגלובין עלה ל8.6 , לאחר הלידה עוד בבית חולים הוא ירד ל7.2 ונתנו לי ברזל בבית חולים ושחררו אותי אם מוגלובין 7.9 , עכשיו רציתי לדעת גם בהריון הבא יהיה לי אותו דבר ואני יהיה עם מוגלובין מאוד נמוך ואיך אפשר למנוע את זה ???, כדורי ברזל במהלך ההריון לא עזר ולא הבנופר .... ורציתי לדעת עם זה תקין גם מבחינת בית חולים לשחרר עם מוגלובין מאוד נמוך??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מאיה,
Gramse21/09/2011בעת היריון חשוב לקחת תוסף ברזל כדי להקל על הגוף ובשביל למנוע מצב של ירידה ברמת ההמוגלובין בגוף. ייתכן וכדורי הברזל שלקחת לא נספגו כמו שצריך, לכן מומלץ לנסות תוסף ברזל נוזלי בשם פלורדיקס - ברזל טבעי לחלוטין אשר נספג בצורה אופטימלית וגם אינו גורם לקשיים במערכת העיכול. לאחר חודש שימוש קבוע, הוא מעלה את רמות הפריטין (מאגרי הברזל) בגוף.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוגלובין מאוד נמוך !!!
מ21/09/2011תודה רבה על התשובה , אני אנסה את הכדור הזה, אני מקווה שזה יעזור לי :)
בגלל המוגלובין הנמוך יש לי הרבה התעלפויות , ועכשיו שאני עם ילד בבית אני ממש מפחדת להתעלף ...
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוגלובין נמוך מאוד - תגובה
ד``ר אורי רוביו21/09/2011שלום רב,
ללא ספק את סובלת מחוסר ברזל, שהחמיר בזמן ההריון. עם זאת יתכן מרכיב של דימום נוסף סביב הלידה שהחמיר האנמיה. איני יודע האם את סובלת מאנמיה שלא בהריון והאם יש סיבות נוספות ל-HB נמוך אצלך כמו תלסמיה.
מכיוון שקבלת לוריד VENOFER כ-6 מנות אני חושד שקיים חוסר נוסף או כאמור דימום. אם את מניקה אזי שדרישת הברזל וחומצה פולית ממשיכים להיות גבוהים ואת זקוקה לתוספת. אני ממליץ במצב זה לאחר הלידה ברור אצל המטולוג או פנימאי-
1) להעריך שוב מאגרי ברזל ורמת חומצה פולית
2) לבדוק HB ולשלול אנמיה ממקור אחר
3) אם לאחר הברור מדובר בחוסר אזי להשלים תוסף ברזל ו/או חומצה פולית.
לגבי התוסף שהקורא GRAMSE המליץ- זה תוסף טבעי מתמציות צמחים שמכיל ברזל וויטמינים נוספים- איני בטוח שזה מספק.
בברכה,
ד"ר רוביו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)