מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בי 12 נמוך מאד בהריוןדנה14/07/2012
שלום, אודה לך מאד על עזרתך. אני בת 36 הריון שלישי. שבוע 28. בבדיקת דם המוגלובין 10.7. ברזל 60 כשרף תחתון הוא 50. טרנספירין ופריטין תקינים. בי 12 מאד נמוך 90 כשרף תחתון 145. מגנזיום 1.7. כשרף תחתון 1.8. אני חלשה מאד ועיפה. הרופא המליץ על נטילת בי 12 במציצה פעמיים ביום 1000מקג. להעלות מינון ברזל. ומגנזיום בלילה. שאלתי התוך כמה זמן אצליח להעלות את הבי 12 ולהרגיש טוב. האם אכית כבד עוף פעם בשבוע יכולה לשפר את המב? מב דעתך על ברזל נוזלי? האם אתה חושב שאצליח להגיע ללידה יותר מחוזקת. אני דואגת מאד. וחלשה. תודה. דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בי 12 נמוך מאד בהריון - תגובה
ד``ר אורי רוביו14/07/2012דנה הי, לנשום עמוק, הכל בסדר.
נתחיל מהסוף- ההמוגלובין שלך 10.7 לשלב זה של הריונך הוא סביר- מעט נמוך אך בהחלט לא נוראי. ויטמין b-12 נמוך ולכן המלצת הרופא שלך לטול תת-לשוני היא טובה. תוספת כבד עוף תשפר גם ברזל וגם ויטמין בי12. אין צורך מעבר לכדורי ברזל וחומצה פולית - ברזל נוסף או ברזל לוריד. רוב הסיכויים שהעייפות קשורה להריון, טיפול בעוד שני ילדים... לאו דווקא להמוגלובין שכמו שאמרתי לא כ״כ נמוך.
בהצלחה ולידה קלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)