חוסר בברזל

מנהל הפורום

ד``ר פרדי אביב
ד"ר פרדי אביב
לקביעת תור אצל ד"ר פרדי אביב ללא פרסום בפורום

• חוסר בברזל
    ת.
    12/01/2013

אני בת 38, יש לי בעיית ריפלוקס ושבר בסרעפת.אני מספרת לך את הרקע הזה כי: מזה כשנתיים, לאחר הריון מחוץ לרחם שהופסק ע"י זריקות, סבלתי זמן רב מדימומים חזקים מאוד בעת המחזור.ניסיתי ליטול ברזל עדין של סולגאר ואחרי חודש וחצי הפסקתי בשל שלשולים קשים וכאבי בטן.כך הדימומים המשיכו כל חודש ללא טיפול.לפני חצי שנה החלו לי גם דימומים של כשבועיים לפני המחזור וכך יצא שאני כל הזמן "דולפת".הייתי אצל רופא נשים, אצל רופא משפחה והם לא מצאו את הסיבה.הלכתי לדיקור סיני ורק כעת הדימום לפני המחזור פסק אבל המחזור עצמו עדיין לסירוגין כבד.עשיתי בדיקות שלשום ויצא שההמוגלובין שלי בסדר גמור לפי מה שאמרה הרופאה אבל הפריטין שלי עומד על 16.הספיגה שלי בגוף במצב לא טוב כנראה כי גם כשאני אוכלת מזון המכיל ברזל זה לא נספג כל כך טוב.המצב הזה מלחיץ אותי לאור העובדה שיש לי נשירה נוראית, הראייה שלי מטשטשת לפעמים, יש לי סחרחורות ולחץ בראש.מה עושים? אני גרה בקנדה ופה לא עושים זריקת ברזל.מה עליי לעשות כדי ליישר קו ? כמה זמן ייקח לי לעשות זאת? והאם המצב הפיך כלומר האם השיער יגדל בחזרה, רמת הריכוז תשתפר וכו'.... אודה לך מאוד על עזרתך כי אני מרגישה חסרת אונים.תודה רבה מראש ושבת שלום מקנדה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר בברזל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תודה רבה ד"ר רוביו ו... - תגובה

ד``ר אורי רוביו
    14/01/2013

שלום שוב,
    הכדור שאת. נוטלת הוא ממשפחת הPPI דומה למה שהמלצתי והוא טיפול טוב לרפלוקס ולכיב קיבה.
    בהחלט טיפול ממושך בכדורים מוריד ספיגת ברזל וגם של ויטמין B12

לפי פריטין 16- האבחנה נשארה כמו שציינתי Iron depletion
    נשירת שיער ועייפות יתכנו במצב כזה
    מכיוון שכנראה הספיגה אצלך אינה אופטימלית אני שוב ממליץ על מתן IV VENOFER
    בנוסף מתן תת לשוני של כדורי B12
    אם את מתעתדת להכנס להריון מומלץ כבר עכשיו גם להתחיל חומצה פולית
    ברזל בוריד לא גורם נמק והוא בהחלט פתרון טוב במצבים שאין ספיגה או אי-סבילות לברזל

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך שוב

ת.
    14/01/2013

מסתבר שהויטמין B12 שלי בסדר גמור.עכשיו חזרתי מבירור עם הרופאה שלי ומסתבר שהם לא נותנים עירוי של ברזל יותר כי גילו שזה עושה חור בשריר.הם נותנים עירוי רק בבי"ח לחולי דיאליזה.אפילו אי אפשר להזיג את הזריקה בבתי מרקחת.
    האם יש לך עצה? אני רוצה באופן מיוחד להודות לך על תשובה שכל כך עזרה לי, הלכתי עם כל מה שרשמת לרופאה שלי והתייעצתי איתה.כמובן שהיא רופאת משפחה ולא רופאה המטולוגית.אם הייתי בארץ זה היה יותר פשוט וברור שהייתי מנסה להגיע אליך לטיפול כי ברור לי שהייתי זוכה לטיפול מסור ומצויין.תודה רבה לך.שבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו