פרובין

מנהל הפורום

ד``ר פרדי אביב
ד"ר פרדי אביב
לקביעת תור אצל ד"ר פרדי אביב ללא פרסום בפורום

• פרובין
    ולרי
    14/02/2013

שלום, אני בת 24 בריאה בדרך כלל. עשיתי לאחרונה בדיקות דם, ההמוגלובין שלי הוא 8.1 ופריטין מתחת ל-8. הרופא המליץ לי לקבל פרובין בעירוי, היום קיבלתי את העירוי הראשון של 100 מיליגרם. אחרי כמה עירויים ניתן לצפות לעלייה בהמוגלובין? הומלץ לי לבצע את הטיפול פעמיים בשבוע למשך שלושה שבועות, האם קיימת אפשרות להגדיל את המינון ולצמצם את מתן העירויים לפעם בשבוע?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרובין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרובין - תגובה

ד''ר פרדי אביב
    15/02/2013

לילה טוב.
    צורת מתן ברזל היא שונה לפי כמה דברים:
    יכולת של חולה לקבל כדורים
    עד כמה חולה מרגיש חסר ברזל(סימפטומתית )

עם חולה רציני ומסוגל לבלוע ולא סימפטומתית אז אין כל בעיה לתת ברזל בכדורים - 2 כל יום במשך חצי שנה לפחות .
    במחקרה שלך רופא החליט על מתח ברזל בווריד.הכמות הסופית שאת צריכה לקבל בסוף היום במידה ורוצים להגיע לפריטין 70-100 ו׳ המוגלובין מעל 12 זאת סדר גודל של 15-20 אמפולות.אך לא הייתי נותן הכל בווריד .הייתי נותן 5-10 אמפולות בווריד ואס משלים בכדורים ל3חודשים נוספים לפחות.
    לגבי קצב המתן בווריד זה נא בין פעם בחיים עד ל 3פעמים בשבוע .כל פעם מומלץ לתת אמפולה אחת .
    לאחרונה יש תכשירים שניתן לתת אותם כל הכמות הנדרשת בפעם אחת .
    עלייה ראשונה בהמוגלובין מתחילה אחרי שבוע ממתן ברזל וזה סדר גודל של 1גר אחוז בשבועיים -שלושה.החשוב זה לא המוגלובין אלה פריטין .
    המשך לילה טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרובין

ולרי
    15/02/2013

אוקיי תודה, ועוד שאלה אחת קצרה האם מותר לקחת hexakapron בזמן קבלת העירויים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרובין - תגובה

ד``ר אורי רוביו
    15/02/2013

אין בעיה,
    האם הסיבה לנטילת הקסקפרון קשורה בדמם מוגבר בווסת?
    האם יש בעיית קרישה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקסאקפרון

ולרי
    15/02/2013

כן, אני מקבלת עירויי ברזל וכרגע בתקופת הווסת החודשית. אין לי בעיות קרישה. הומלץ לי גם לקחת גלולות במשך חודשיים רצוף על מנת להעלות את רמת ההמוגלובין, אני די מפחדת לערבב את הכל יחד. האם יש באמת צורך לקחת גלולות בנוסף להקסאקפרון? או שעדיף לקחת רק גלולות על מנת לעצור/להאט את הדימום ולוותר על האקסאקפרון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקסאקפרון - תגובה

ד''ר פרדי אביב
    15/02/2013

הקסקפרון זה טיפול מונע דימום חזק או יותר נכון מקריש דם יותר מהר.גלולות זה טיפול נסיבתי להקטין מחזור.לכן דעתי שמותר להרבב טיפולים אלו וניתן לקבל אותם עם תכשירי ברזל במקביל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקסאקפרון - תגובה

ד``ר אורי רוביו
    15/02/2013

שלום,
    גלולות על בסיס אסטרוגן ופרוגסטרון משמשות להסדרה הורמונלית של המחזור והפחתת הדימום הווסתי, כך ניתן לטפל באנמיה של חוסר ברזל הנובעת מדמם ווסתי מוגבר. בד״כ נותנים טיפול בכדורי הקסקפרון לנשים עם נטיה לדמם כתוצאה מחוסר בפקטורי קרישה על מנת לשלוט בדמם הווסתי. לא הייתי נותן תכשיר זה לאישה שאין לה בעיית קרישה, על אחת כמה וכמה השילוב עם גלולות עלול לגרום לקרישיות יתר ולכן איני ממליץ להוסיף הקסקפרון. בהחלט גלולות פתרון טוב להסדרת המחזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לשניכם!!

ולרי
    15/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו