מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אלפא-תלסמיהא.08/06/2013
שלום,
באבחון מולקולרי שעשיתי נרשם שאני "נשאית לחסר של שניים מתוך ארבעת הגנים לאלפא-גלובין. חסר של גן אחד מסוג 3.7- בכל כרומוזום"
ערך ההמוגלובין שלי הוא בד"כ סביב 10.
אשמח אם תסבירו לי מה המשמעויות של ממצא זה.
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלפא-תלסמיה - תגובה
ד``ר אורי רוביו09/06/2013הי,
טלסמיה הינה שם כללי לקבוצת מחלות גנטיות בהן יש שינוי/חוסר/מוטציה בגנים (במטען הגנטי DNA )המקודדים ליצור שרשראות חלבונים מיוחדות הנראות גלובונים. יש שני סוגי גלובין עיקריים אלפא ובטא - והם מרכיבים את החלק החלבוני של ההמוגלובין (שתי שרשראות אלפא ושתיים ביטא)
כאשר יש מוטציה/חוסר בגן המקודד לאחד מהשרשראות הללו - אז נוצרת בעיה ביצורן ולכן גם בעיה ביצור ההמוגלובין השלם ולכן אנמיה ברמות שונות.
אצלך- נמצאה חוסר בשני גנים מתוך 4 המקודדים לשרשרת אלפא ולכן את/ה נשא/ית של אלפא טלסמיה עם ביטוי בינוני של אנמיה עם המוגלובין סביב 10. לרוב במצב זה אין משמעות קשה ולמעט העובדה כי ההמוגלובין נמוך מהממוצע- סה"כ מתפקדים רגיל וללא צורך בעירויי דם כמו במחלות בהם יש חוסר יותר גדול (למשל HBH שם שלוש שרשראות אלפא חסרות והחולים עם אנמיה קשה).
ההמלצות הן כדלקמן:
1) מעקב המטולוג
2) מעקב ספירת דם ולודא שאין בנוסף חוסר ברזל שמחמיר האנמיה וניתן לתקנו
3) מומלץ במצבים אלו תוספת קבועה של חומצה פולית 5 מ"ג ליום
4) יעוץ גנטי לגבי הריון והבאת ילדים על מנת למנוע ילדים עם טלסמיה מג'ורית שהינה מחלה קשה ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
א.09/06/2013ראשית, תודה-רבה על המענה המפורט.
אשמח אם תסביר מדוע יש צורך בנטילת חומצה פולית 5 מ"ג באופן קבוע והאם יש לכך השפעה על ניסיונות להרות (אני עוברת טיפולי IVF והיו לי שני הריונות כימיים).
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
ד``ר אורי רוביו10/06/2013כל נשאי הטלסמיה, גם מינורית כמוך, סובלים מיצור המוגלובין וכדוריות דם במוח העצם שהוא פיקטיבי בשל המוטציה בשרשראות. מוח העצם פעיל ובמקביל יש גם הרס מוגבר של כדוריות דם אדום, לכן יש צריכה מוגברת של חומצה פולית. מכיוון שזה ויטמין, קרי חייבים לקבלו מבחוץ - יש להוסיפו אחרת, האנמיה עלולה להחמיר כתוצאה מרמות נמוכות של ויטמין זה שמתפתחת מהר מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמערכת דם מחלה תלסמיה
אסיל03/11/20141. באילו נושאים אתה עוסק ומהן הבעיות השכיחות בהן אתה נתקל במהלך עבודתך?
2.מהם גורמי הסיכון הנפוצים יותר בארץ למחלה זו ? האם קיימים גורמים מאפיינים לארץ?
3.דרכי אבחון חדישים למחלה?
4. דרכי טיפול חדישים למחלה?
5.מחקרים \ניסויים קליניים אחרונים שנערכו בנושא המחלה?
6.מהם השיקולים המנחים אותך בבחירת הטיפול המתאים לחולה מסוים?
7.מהן ההשלכות על המשק של מחלה זו?
8.מהי הפרוגנוזה של חולים במחלה ובמה היא תלויה?
רוצה תשוב עליהן במהירות ותשלח התשובות לי על המייל ותודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמערכת דם מחלה תלסמיה
אסיל03/11/2014ד"ר תשוב על כל הישאלות בפורום הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמערכת דם מחלת טלסמיה
אסיל03/11/2014מהן המלצותיך בבניית תכנית מניעה מתאימה למחלה לאוכלוסיה הכללית לאוכלוסיה בסיכון ולאנשים שקלו בתופעה?
האם קיים הבדל ובמה הוא מתבטא בין מרכז הארץ לפריפריה בנושא אבחון וטיפול במחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)