מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עירוי ברזל בהריון ונופר/פירוביןד``ר אורי רוביו08/10/2013
שלום רב, אני בהריון תאומים זהים שבוע 28 בדיקות דם הראו על המוגלובין 9.7 ופריטין 7 לאחר לקיחת 4 כדורי ברזל ביום שבהם ההמוגלובין המשיך לרדת הוחלט כי אקבל עירויי ברזל ונופר/פירובין, אני מקבלת 3 פעמים בשבוע בכל פעם 200 מג סהכ 6 אמפולות בשבוע, עקב כאבי ראש הורד המינון לפעמיים בשבוע 400 מג, על כמה אמפולות היית מייעץ במקרה כזה? כמו כן לקחתי עד עכשיו 8 אמפולות האם כבר אפשרי לערוך בדיקת דם או שצריך להמתין עוד? יש לי עוד 11 אמפולות לקחת ואני מפחדת שזה הרבה ושיהיה לי עודף ברזל האם יש מקום לדאגה הזו? אודה לתשןבתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עירוי ברזל בהריון - תגובה
ד''ר פרדי אביב10/10/2013חסר ברזל לחולה מחושב בנוסחה מתמטית מסובכת מאד ולכן היא לא שימושית.
בעבודה יום יומית בחסר ברזל שכזה הייתי מתחיל מתן ברזל סך 10 אמפולות ,מבצע שוב רמת המוגלובין ופריטין ואז משלים עוד 5 או 10 אמפולות לפי המצב.
לא לשכוח שרמת המוגלובין בהריון מתקדם - לא דבר אבסולוטי עקב עודף נוזלים בגוף ולכן ,צריך לקחת רמת פריטין וטרנספרין כי מדדים לתיקון של חסר ברזל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליאת10/10/2013ערכתי היום בדיקות דם לאחר קבלת 8 עירויים של 200,,פריטין 183.7 המוגלובין 10.4
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
ד''ר פרדי אביב10/10/2013הייתי נותן עוד 2 ואחרי שבועיים מהסיום חוזר לבדיקה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
ליאת10/10/20138 עירויים של 100 לא 200
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעירוי ברזל בהריון - תגובה
ד``ר אורי רוביו10/10/2013הי ליאת
אני נוהג בריון לתת מינון זהה לטיפול הרגיל קרי IV VENOFER 200mg פעם בשבוע
לא נראה לי שיש צורך ביותר וסהכ עשר מנות שבועיות כלומר 2000מג
המוגלובין יעלה כבר לאחר עירוי בודד או שניים
במצבך בהחלט ניתן כבר לבצע ספירת דם ולודא עליה המוגלובין
בברכה ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליאת10/10/2013היום עשיתי בדיקות דם בנתיים הגיעו רק חלק מהתוצאות, המוגלובין עלה מ9.6 ל10.4 לאחר 8 עירויים של 200...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)