עירוי ברזל בהריון ונופר/פירובין

מנהל הפורום

ד``ר פרדי אביב
ד"ר פרדי אביב
לקביעת תור אצל ד"ר פרדי אביב ללא פרסום בפורום

• עירוי ברזל בהריון ונופר/פירובין
    ד``ר אורי רוביו
    08/10/2013

שלום רב, אני בהריון תאומים זהים שבוע 28 בדיקות דם הראו על המוגלובין 9.7 ופריטין 7 לאחר לקיחת 4 כדורי ברזל ביום שבהם ההמוגלובין המשיך לרדת הוחלט כי אקבל עירויי ברזל ונופר/פירובין, אני מקבלת 3 פעמים בשבוע בכל פעם 200 מג סהכ 6 אמפולות בשבוע, עקב כאבי ראש הורד המינון לפעמיים בשבוע 400 מג, על כמה אמפולות היית מייעץ במקרה כזה? כמו כן לקחתי עד עכשיו 8 אמפולות האם כבר אפשרי לערוך בדיקת דם או שצריך להמתין עוד? יש לי עוד 11 אמפולות לקחת ואני מפחדת שזה הרבה ושיהיה לי עודף ברזל האם יש מקום לדאגה הזו? אודה לתשןבתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עירוי ברזל בהריון - תגובה

ד''ר פרדי אביב
    10/10/2013

חסר ברזל לחולה מחושב בנוסחה מתמטית מסובכת מאד ולכן היא לא שימושית.
    בעבודה יום יומית בחסר ברזל שכזה הייתי מתחיל מתן ברזל סך 10 אמפולות ,מבצע שוב רמת המוגלובין ופריטין ואז משלים עוד 5 או 10 אמפולות לפי המצב.
    לא לשכוח שרמת המוגלובין בהריון מתקדם - לא דבר אבסולוטי עקב עודף נוזלים בגוף ולכן ,צריך לקחת רמת פריטין וטרנספרין כי מדדים לתיקון של חסר ברזל.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ליאת
    10/10/2013

ערכתי היום בדיקות דם לאחר קבלת 8 עירויים של 200,,פריטין 183.7 המוגלובין 10.4

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד''ר פרדי אביב
    10/10/2013

הייתי נותן עוד 2 ואחרי שבועיים מהסיום חוזר לבדיקה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון

ליאת
    10/10/2013

8 עירויים של 100 לא 200

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עירוי ברזל בהריון - תגובה

ד``ר אורי רוביו
    10/10/2013

הי ליאת
    אני נוהג בריון לתת מינון זהה לטיפול הרגיל קרי IV VENOFER 200mg פעם בשבוע
    לא נראה לי שיש צורך ביותר וסהכ עשר מנות שבועיות כלומר 2000מג
    המוגלובין יעלה כבר לאחר עירוי בודד או שניים
    במצבך בהחלט ניתן כבר לבצע ספירת דם ולודא עליה המוגלובין

בברכה ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ליאת
    10/10/2013

היום עשיתי בדיקות דם בנתיים הגיעו רק חלק מהתוצאות, המוגלובין עלה מ9.6 ל10.4 לאחר 8 עירויים של 200...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו