מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם קיים חוסר b12 או ברזל?פלונית04/11/2013
שלום,
לאחרונה גיליתי כי לביתי התינוקת (7 חודשים) ישנו חוסר בברזל ובb12 (ערך של 100 בשתי בדיקות שונות + הומוציסטאין גבוה 13). היא מטופלת כרגע באמצעות זריקות.
שאלתי היא לגבי בדיקות הדם שלי, הם הן מצביעות על חוסר בוויטמין בי12 או בברזל (אני נוטלת תכשיר ברזל עוד מתקופת ההריון אך כעת אני אמורה להפסיק ליטול אותו)? במידה וכן, האם זה עשוי להסביר את החוסר אצל ביתי?
HB 13
Folic acid 37.2
Vitamin B12 271
Ferritin 17
MCV 93.4
Iron 50
בנוסף, ביצעתי בדיקת הומוציסטאין והתוצאה הינה 11.5
(גילי הוא 32, נקבה)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם קיים חוסר b12 או ברזל? - תגובה
ד''ר פרדי אביב04/11/2013
שלום רב.
בדיקות שלך בסך הכל יציבות.רמת פריטין תקינה רמת בי 12 גם כן
אין קשר בין רמות בי 12 וברזל שלך ,לבין בת שלך !
רק אם מדובר במחלה תת ספיגה תורשתית אימונית כגון צליאק או דומה ,אך זה די נדיר .
לגבי בת שלך בגיל כל כך קטן לא מנסים להסביר חסרים ,מטפלים קודם כל ובגיל שנתיים שלוש יש מקום לנסות לבדוק את זה במידה ועדיין יהיה אקטואלי .
בשלב זה אפשר לבצע בדיקה לצליאק .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
פלונית04/11/2013שלום שוב ותודה על המענה.
האם לדעתך ניתן לטפל בה בדרך שאיננה זריקות אלא במתן בי12 נוזלי דרך הפה? הבנתי שהחסר איננו מאוד מאוד נמוך ויש לציין שהילדה מתפתחת כראוי, עירנית וסקרנית. רק העליה במשקל הינה נמוכה מהמצופה..
האם לפחות ניתן לנסות טיפול פומי במשך זמן קצר? אני מאוד חוששת מהזריקות
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך שאלה - תגובה
ד''ר פרדי אביב04/11/2013הדרך בטוחה ונכונה ביותר - זריקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
פלונית04/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)