דחוף . כל עזרה ממישהו ?

מנהל הפורום

ד``ר פרדי אביב
ד"ר פרדי אביב
לקביעת תור אצל ד"ר פרדי אביב ללא פרסום בפורום

• דחוף . כל עזרה ממישהו ?
    אנונימית .
    24/03/2014

היי כולם אני בת 15 וחצי .
    אני אנמית ( מגיל 9 בערך ) , אני סובלת מקור , אני עייפה כול הזמן וכו
    לאחרונה המצב החמיר , התחילו לי קוצרים בנשימה , עייפות סחרחורות לעיתים קרובות - עשיתי בדיקות דם ורמת ההמוגלובין שלי יצאה נמוכה .
    אני הייתי לוקחת תוף ברזל ( שלא היה עוזר לי כי הוא לא היה נספג ) , אבל בנוסף להכול אני סובלת מתסמונת מעי רגיז וכאשר אני לוקחת את התוסף תזונה ברזל זה גורם לי לכאבי בטן .
    כרגע אני מחפשת פרונות לבעיה זה באמת מאוד מאוד חשוב ודחוף לי .
    קראתי על מאכלים המכילים ברזל וכתוב שלאנשים שסובלים מבעיות במעיים כדאי להבכין מרק עם עלים ירוקים הרבה ואז לקחת ברזל .
    ובנוסף כתוב על תוספי תזונה שאפשר לקחת בנוסף עם הברזל :
    ויטמין סי
    חומעה צהובה(.Rumex crispus
    האם הם מומלצים ללקיחה ?
    אם יש למישהו טיפים בבקשה אני באמת צריכה עזרה בנושא ....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דחוף . כל עזרה ממישהו ?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוף . כל עזרה ממישהו ? - תגובה

ד''ר פרדי אביב
    24/03/2014

אני מאד ממליץ לבקש מרופא משפחה הפנייה להמטולוג והכל הסתדר!
    לא ממליץ מגיל 15 להתחיל טיפולים על ידי מרקים או דברים מן הסוג הזה!
    אם מרק יכול לעזור אז אין בעיה רפואית ואם יש בעיה רפואית יש לזה תמעד טיפול נכון רפואי.בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי

אנונימית .
    26/03/2014

תודה רבה !
    ההמוטולוג יעלה לי כסף ?
    כי אין לי ממש ואם כן אז אני אשאר עם הבעיה הזאת ...
    אני ככה כבר כמה שנים והמצב החמיר לי ....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חושבת שכדאי שדווקא תפני לתזונאי

אוריאן
    25/03/2014

זה מה שאני עשיתי.. אני לא אוכלת בשר (פשוט כי לא טעים לי, לא מאידיאולוגיה או משהו..) ולאט לאט התחילו לרדת לי הערכים של הברזל בבדיקות דם.
    הרופא נתן לי תוסף ברזל ובדיוק כמו שאמרת התחילו לי עצירויות נוראיות. כשניסיתי בכוח לאכול קטניות סבלתי עוד יותר מכאבי בטן, הפעם בגלל גזים..
    יש לא מעט מאכלים שמכילים ברזל אבל קשה להגיע למינונים שצריך לבד ובלי הכוונה. אני הלכתי לתזונאית שנתנה לי כל מיני טיפים כמו למשל לדאוג שיהיו לי תמיד בתיק שקדים ולאכול מהם הרבה, הם מאוד עשירים בברזל ואפשר לקחת אותם לכל מקום. היא נתנה לי גם לנסות תוסף בשם ברזל קומפלקס ואני איתו כבר כמה חודשים בלי בעיות בבטן תודה לאל. אני חושבת שהרבה כאן זה ניסוי וטעיה, אם תצליחי למצוא תוסף שלא עושה לך בעיות עיכול זה יהיה מעולה. בכל מקרה גשי לתזונאית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו