שאלה בקשר לפריטין ותוסף ברזל

מנהל הפורום

ד``ר פרדי אביב
ד"ר פרדי אביב
לקביעת תור אצל ד"ר פרדי אביב ללא פרסום בפורום

• שאלה בקשר לפריטין ותוסף ברזל
    עדית
    05/09/2015

שלום רב לד"ר,
    פניתי בפורום זה לפני מספר ימים וקיבלתי את עצתו המלומדת של הד"ר לנסות ולהתחיל לצרוך ברזל.
    תזכורת כללית: צמחונית מספר שנים, רמת הברזל בדמי 19, פריטין 7.8 המוגלובין 12.
    מזה כחודשיים מרגישה חולשה, חיוורון, בחילות, אי יציבות, תחושת טרום עילפון הפרעות בראיה וחוסר תפקוד בעיקר בתקופת המחזור החודשי. בדיקות דם תקינות (למעט הערכים הנ"ל) כמו גם נירולוגיה, סיטי ראש, ראיה.
    השבוע התחלתי ליטול באופן ימיומי תוסף ברזל של סולגאר 25 מ"ג.
    שאלתי: בתוך כמה זמן, בהשערה גסה כמובן, עולה ערך הפריטין מרמה של 7.8 ל 10 למשל? בהנחה שהספיגה טובה. אני מבינה שמדובר בנתון סוביקטיבי אבל מאוד אודה להערכה כללית. לצערי אני לא מצליחה לעמוד על הרגליים ולאחר כל הבדיקות שערכתי זהו הכיוון היחידי שיש לי כעת,
    אודה מאוד להכוונה/השערה מלומדת
    רב תודות!
    עדית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בקשר לפריטין ותוסף ברזל - תגובה

ד''ר פרדי אביב
    05/09/2015

אני ממליץ לקחת ברזל במשך 3 חודשים ואז לבצע בדיקות גם ביקורת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה בבקשה

עדית
    05/09/2015

קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה.
    אני רוצה בבקשה להבין:
    שלושה חודשים הם הערכתך בנוגע להעלאת הפריטין מ 7.8 ל 10?
    או שמדובר בהערכה עד לערכים תקינים/מאוזנים?

הסיבה שאני שואלת היא מכיוון שכאשר הערכים שלי היו פריטין 10 וברזל 30 עוד יכולתי לצאת לעבודה ולתפקד (הוראות הרופא היה לאכול יותר ברזל) וכרגע אני בקושי יכולה לקום מהמיטה, על כן אשמח לקבל השערה לגבי זמן ממוצע לשיפור כלשהו בהרגשה בשימוש יומיומי בתוסף ברזל.

שוב המון תודה על הסבלנות וההבנה
    עדית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו