שתי שאלות בקשר לברזל

מנהל הפורום

ד``ר פרדי אביב
ד"ר פרדי אביב
לקביעת תור אצל ד"ר פרדי אביב ללא פרסום בפורום

• שתי שאלות בקשר לברזל
    שאלה
    20/10/2015

שלום,
    רציתי בבקשה לדעת 2 דברים:
    1. כשמתחילים טיפול בברזל קל פומי, מה עולה קודם? הברזל החופשי בדם (IRON) הפריטין או ההמוגלובין? מה הסדר?
    2. בעקבות ממצא של דלדול ברזל וחולשה (המוגלובין תקין) התחלתי טיפול בברזל לפי חודש וחצי, יש שיפור בהרגשה אבל אני עדיין דיי חלש, מתי צפוי להיות הבדל מהותי באנרגיות ובחיוניות בטיפול של 50 מ"ג ביום?

רב תודות לכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות בקשר לברזל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי שאלות בקשר לברזל - תגובה

ד''ר פרדי אביב
    20/10/2015

במהלך טיפול בברזל הכל עולה במקביל .
    לגבי שאלה שנייה - במידה והמוגלובין היה תקין לפני טיפול בברזל ,אין מה לצפות משיפור באנרגיה .
    כי גוף שלנו מרגיש את ההמוגלובין ולא את הברזל .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת ואחרונה

אני
    21/10/2015

אם זה נכון שהגוף מרגיש רק את ההמוגלובין אז מדוע היית חלש כ"כ ומעורפל כשמצאו ברזל נמוך, ולאחר טיפול חל שיפור? האם זה מקרי?
    ודבר אחרון- למה היית משייך חוסר אנרגיה בטיפול בויטמינים?
    אני צמחוני, יודע שהבי 12 שלי קרוב לאמצע הסקאלה בעקבות נטילת תוסף, כדאי להתחיל לצרוך קומפלקס B? על מה עוד היית ממליץ? אילו בדיקות דם עליי לבקש?
    המון תודה ד"ר יקר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת ואחרונה - תגובה

ד''ר פרדי אביב
    25/10/2015

אני חושב שכדי להפנות למומחה לדיאטה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו