אנמיה בהריון

מנהל הפורום

ד``ר פרדי אביב
ד"ר פרדי אביב
לקביעת תור אצל ד"ר פרדי אביב ללא פרסום בפורום

• אנמיה בהריון
    אנונימית
    11/11/2015

שלום,
    אני בשבוע 30 להריון. סובלת מאנמיה קלה מזה שנים. בתחילת ההריון חליתי בדלקת ראות קשה (מסוג מיקופלסמה) ובעקבותיה היתה צניחה משמעותית ברמות ההמוגלובין בדמי, אשר ירד מכמעט 12 ל9. מאז התחלתי טיפול באמצעות תוסף פריפול. בהמשך הומלץ לי לעלות למינון של 2 ביום אך מפאת תופעות לוואי של עצירות אני נוטלת פעם ביום+ פרנטל. החשש הוא שבחודשים הקרובים ובוודאי לאחר הלידה תהיה עוד ירידה משמעותית ואני רוצה להימנע מזה כמה שאפשר. רופאת הנשים המליצה על מתן ברזל תוך ורידי ferinject. רציתי לשאול האם ידוע על תופעות לוואי והאם באמת מומלץ בהריון? היכן ניתן לרכוש את התכשיר? היות והבנתי כי המוצר מאד יקר, האם יש תחליפים ראויים אחרים שניתן להמליץ עליהם? מה לגבי ספאטון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנמיה בהריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנמיה בהריון - תגובה

ד''ר פרדי אביב
    11/11/2015

מיקופלסמה מורידה המוגלובין דרך המוליזה !
    לפני דיון על מתן או לא ברזל בווריד הייתי בודק קודם כל האם חסר ברזל או מדובר בבעיה אחרת?!
    לגבי בטיחות מתן בהריון - אף תכשיר ברזל בווריד לא נבדק בנשים בהריון !
    אבל כן נבדק על חיות ובנוסף יוצאים מהנחה שאם ברזל בכדורים שכן נבדק על נשים בהריון לא גרם לבעיה אז גם ברזל בווריד לא צריך לגרום !?
    ולכן במישרין מסויימים נותנים אותו גם בהריון.
    אני הייתי מדבר על ברזל וצורות מתן עם רופא משפחה או לבקש הפנייה להמטולוג .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו