מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כמה ספאטון אני אמורה לקחת במקום כדורים?פני16/03/2016
נקבה, בת 32, אין לי מושג מהי רמת ההמוגלובין.
נמצאתי כחסרת ברזל באופן שדורש טיפול של 200 מ"ג ברזל ביום, למשך שלושה חודשים.
ניסיתי הרבה בוגי כדורים, ואני פשוט סובלת מעצירות בלתי נסבלת מכל הכדורים, כל כך סובלת, עד שיורדות לי דמעות.
קראתי ברשת על המלצה לספאטון, שהוא נספג בקלות ולא עושה בעיות במערכת העיכול.
העניין הוא שקראתי שבספאטון יש 20 מ"ג נוזל המכיל 5 מ"ג ברזל טהור. עם כוח ספיגה של עד 40%. בגדול, שקית אחת מספיקה לשם צריכת ברזל ימית מומלצת, אך ניתן לשתות 2 שקיות.
כבר אין לי כוח ללכת לרופאים, אז הזמנתי לי ברשת חבילה אחת לניסיון.
אז כמה עלי לשתות? האם 2 שקיות (שהן בעצם 40 מ"ג [אם כי כוח הספיגה שלו גבוה+ ברזל טהור) יספיקו כדי להעלות לי את רמת הברזל?
אני באמת מאוד מאוד סובלת מכדורי ברזל, שום דבר לא עוזר לי, אפילו לקסעדין לא עושה שום עבודה.
אני מאוד מאוד אשמח אם תדריכו אותי באם לשתות שקית אחת או שתיים.
תודה רבה מראש והמשך שבוע שקט ונעים לכולם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוטלת כדור של B12 אחד ביום.
פני16/03/2016אני צמחונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצאתי עוד פרטים מבדיקות דם:
פני16/03/2016ברזל- 68
ויטמין בי 12- 266
פריטין- 8.7 L
אין לי מושג איך לקרוא המוגלובין בבדיקות, מנסה כמה שנראים לי:
HB- 13.3
anti proteinase 3- 0.2
MCH - 30.3
MCHC - 32.1 L
מקווה שכל הפרטים שנתתי מספיקים
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כמה ספאטון אני אמורה לקחת במקום כדורים? - תגובה
ד''ר פרדי אביב17/03/2016שלום.
אני ממליץ לך לברר 2 דברים בלבד.רמת המוגלובין ורמת פריטין .
ואז הכל יהיה ברור !
כי צורת מתן ברזל תלוייה גם מהרמת המוגלובין וגם מרמת הפריטין יחד על התלונות של החולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דר. האם תוכל לומר לי
פני17/03/2016איך זה נקרא בבדיקת דם כדי שאוכל להעלות כאן פרטים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)