שאלה בדבר הקשר בין פריטין נמוך לבין פעילות אירובית אינטנסיבית מאד

מנהל הפורום

ד``ר פרדי אביב
ד"ר פרדי אביב
לקביעת תור אצל ד"ר פרדי אביב ללא פרסום בפורום

• שאלה בדבר הקשר בין פריטין נמוך לבין פעילות אירובית אינטנסיבית מאד
    בן
    16/04/2017

שלום!
    שמי בן, אני בן 28 ואני ספורטאי לא פורמאלי.
    עיקר עיסוקיי הספורטיבים הוא ריצה עצימה ואינטנסיבית של 13 ק״מ כל יום ויום. מהירות הריצה גבוהה מאד - נעה מ:13.5 עד: 15.5 קמ״ש למשך כל טווח הריצה. (המהירות המינימאלית אינה יורדת מ:13.5 קמ״ש).
    בנוסף לפעילות האירובית הנ״ל, אני מבצע גם פעילות משקולות שלוש פעמים בשבוע, אך באופן מתון בהרבה ביחס לאימוני הריצה.
    לאחרונה ערכתי בדיקת דם שגרתית לאחר שנים רבות שלא ביצעתי.
    בבדיקה התקבל הממצא המוגלובין 13 ופריטין 5.
    חזרתי על הבדיקה כחודש לאחר מכן, ובתוספת כדורי ברזל שקיבלתי מהרופא, התקבלו הממצאים: המוגלובין 14 ופריטין 12.
    שאלתי היא האם קיים קשר סיבתי מוכח בין אימוני אירובי כה עצימים ואינטנסיבים ובין הממצאים הללו שקיבלתי בבדיקת הדם?
    הרופא שלי החליט כי כדאי לשלוח אותי לבדיקת גסטרו וקולונוסקופיה, על מנת לבדוק האם קיים איבוד דם פנימי כלשהו.
    אציין כי מבחינה חיצונית אין אף עדות לאיבוד דם מאף איבר בגופי.
    עוד לא ביצעתי את הבדיקות הנ״ל ואני מאד חושש מהתוצאות שלהן. אשמח לדעת האם הספקולציה שהעלתי בדבר הקשר בין האימונים ובין ממצאי הדם הנ״ל אכן נכונה? והאם הדבר מוכר?
    בנוסף, אציין כי אני מרגיש טוב באופן יחסי, איני מרגיש דבר בנוגע לתסמינים המתאימים לאדם שחסר לו ברזל.
    האם כדאי לי לבצע את הבדיקות? (קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה).
    אשמח לתגובה ועזרה.
    בן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך שאלה

בן
    16/04/2017

דבר נוסף שברצוני לדעת-
    האם יתכן כי דבר מה סרטני הוא הסיבה לערך הפריטין הנמוך? כלומר האם יש סיכוי שבבדיקות הגסטרוסקופיה והקולונוסקופיה יתקבל ממצא סרטני כלשהו? (אזכיר כי אני גבר צעיר בן 28, מרגיש טוב בסך הכל, ספורטאי...) תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לבן

ד''ר פרדי אביב
    17/04/2017

הכל יכול ליהיות ברמה תאורטית .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנמיה

פרדי אביב
    16/04/2017

בטוח יש קשר בין פעילות ספורט אינטנסיבית לבין אנמיה דל חסר ברזל .
    2 אפשרויות - להפסיק פעילות ספורטיבית לחצי שנה לחזור לבדיקות ליראות שהכל בסדר ואז להחליט רוצה או לכ רוצה להמשך בפעילות .
    אפשרות שנייה לשלול כל האופציות לאנמיה אחרות כגון דימום ב GI - גסטרו ורולונוסקופיה .
    מבחינת טיפול לקחת ברזל - 2 כדורים כל יום .
    פריטין לגבר ממוצא צריך ליהיות בין 100 ל200 .
    יש לקחת בחשבון שאם רוצים להמשך בפעילות בפורמט מלא - ליהיות מוכנים לאנמיה של חסר ברזל כל החיים !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

בן
    16/04/2017

תודה על התשובה. האם יתכן כי בבתאם לנתוניי, יתקבל ממצא סרטני כלשהו בבדיקות הגסטרו למיניהן?
    אילו סוגי מחלות אני עלול לצפות כשאקבל את תוצאות הגסטרו/קולונוסקופיה? (שבגללן ישנו פריטין כה נמוך).
    אציין שוב שאני מרגיש ביום יום טוב מאד, למרות הפריטין בערך 12, רץ כל יום באופן עצים ואינטנסיבי מאד, ומרגיש משום מה כי אין כל השפעה בין הממצא הזה שמעיד על מחסור רב בברזל, לבין תפקודיי היום יומיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו