מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם תיתכן אנמיה כתוצאה מתרומת דם?ג.ע.01/08/2017
בתחילת חודש יולי תרמתי דם וכשבוע וחצי לאחר מכן עשיתי בדיקות דם כלליות בהן התגלתה אנמיה. היה חוסר גם בברזל, גם בפריטין וגם ויטמין B12 שלי הוא נמוך.
אציין שחוסר בויטמין B12 התגלה אצלי נמוך מאוד לפני הרבה שנים, ומאז, אחרי קורס צפוף של זריקות, עברתי לזריקות אחת לחודש, אבל כל רופא משפחה חדש/ החליט לנסות להוריד לי את זה וכך הגעתי שוב לחוסר.
הסיבה למתן זריקות ולא כדורים, היא בגלל שהכדורים לא השפיעו בזמנו, וכמו שנאמר לי - לא היתה ספיגה ולכן העבירו אותי לזריקות.
כמו כן, בעלת FVL.
1) ברצוני לדעת האם ייתכן ותרומת הדם השפיעה על הבדיקות שנערכו כשבוע-שבועיים לאחר מכן (כולל בדיקה חוזרת)?
2) כלומר, האם ייתכן ותרומת הדם היא זאת שגרמה לאנמיה?
3) כמה זמן לוקח למחזור הדם להתחדש לאחר תרומת דם?
בתודה מראש1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה מתרומת דם
ד``ר אורי רוביו01/08/2017ברור שתרומת דם עלולה להחמיר אנמיה או לגרום לה
במיוחד ירוק חוסר בברזל שאת מתארת
בהנחה שיש תוסף ברזל או השלמת ויטמינים כמו B12 מוח העצם ישלים הדם החסר תוך חודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)