התלבטות לגבי זמן יציאה לעירוי פרינג'קט

מנהל הפורום

ד``ר פרדי אביב
ד"ר פרדי אביב
לקביעת תור אצל ד"ר פרדי אביב ללא פרסום בפורום

• התלבטות לגבי זמן יציאה לעירוי פרינג'קט
    שירי
    21/12/2020

שלום ד"ר,
    אני עם אסתמה קשה שמאוזנת. המוגלובין 9.9 פריטין מתחת ל 8 ברזל 13. ויטמין בי 12 וחומצה פולית בנורמה. האנמיה היא עקב מחזורים קשים. קיבלתי לעשות עירוי פרינג'קט כי מסתבר שתוספי הברזל לא נספגים אצלי. ניסיתי הכל.
    חשבתי ללכת עכשיו אך העיר שלי עוד כמה ימים תהיה אדומה וזה מתבצע באשפוז יום במרכז ראשי של מכבי שבו יש בדיקות קורונה, יש המון רופאים מקצועיים, חנויות וגם חיסוני קורונה.
    גם קשה לי לנשום עם מסכה והסיכום עם האשפוז יום הוא שאהיה מאחורי וילון בלי מסכה, אך עד שאעלה במעליות ואכנס למרכז ואמתין כן אהיה עם מסכה. אני מאוד הייתי שמחה לדחות את זה לעוד חודשיים שאז אם יהיה סדר שלישי שכנראה יהיה ותהיה קצת השפעה של החיסונים העיר תחזור להיות ירוקה.
    החשש שלי הוא רק שההמוגלובין שירד כבר ל 9.6 לפי קצב הירידה אצלי יגרם לי להחמרה באסתמה ולקשיי נשימה ושאז עם האסתמה תסתבך וגם העירוי שוב ידחה.
    האם לפי דעתך בערכים של 9.6 הסיכוי שהאסתמה תחמיר הוא לא קטן? והאם מדובר על קשיי נשימה רק במאמץ או בכלליות? כי קראתי בחלק מהמקומות שמצויין נשימה במאמץ רק.
    אני בכל אופן לא עושה ספורט ונמנעת ממאמץ כרגע.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרינגקט ,אסטמה וקורנה

ד''ר פרדי אביב
    24/12/2020

שלום רב.
    המוגלובין מעביר חמצן בגוף .זה התפקיד היחיד של המוגלובין !
    פחות המוגלובין ,פחות חמצן בגוף.יותר המוגובין ,יותר חמצן בגוף,והרבה יותר קל לנשום .
    ממליץ כן לגשת ולקבל ברזל בווריד כהומלץ.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו