מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קבלת עירויי ברזל לעיתים תכופותרותי27/11/2021
שלום
במהלך חודש יולי- יוני השנה לקחתי 7 עירויי ונופר *200 מ"ג עקב המוגלובין 10.2 ופריטין 20 ( אני בעלת משקל גבוה) . יש לי אנמיה מחוסר ברזל עקב דימומי מחזור חזקים (בת 52).
כחודש אחרי העירויים המוגלוין עלה ל11.5 ופריטין 150 אבל אז עוד דימומים ארוכים וחזקים ולפני כמה שבועות ההמוגלובים שנמדד הינו 9 ופריטין 15. הרופא נתן לי פרינג'קט 2000 מ"ג בשביל לעלות ברזל והמוגלובין. שאלתי היא האם זה לא מסוכן לקבל עירוי ברזל 3 חודשים אחרי עירוי ברזל גדול אחר.
או שהגוף לא זוכר וכל עוד חסר ברזל אפשר לעשות עירויים אפילו כל חודש אם יודעים את הסיבה לחוסר ברזל כמו דימומיי מחזור?
קצת חוששת לקחת כל כך הרבה ברזל בוריד בפרק זמן כה קצר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קבלת ברזל למטופלת בווריד
ד''ר פרדי אביב13/12/2021שלום רב.
מתן ברזל למטופלת בווריד זאת החלטה של רופא המטפל .
באופן כללי ,אפשר לתת ברזל בווריד כמה שצריך (כמובן במידה ויש צורך ) ,ובמינונים נדרשים לפי המצב .
צורות ברזל - וונופר או פרינגקט זה רק משנה מינון ותדירות מתן .
הייתי ממליץ לך להיצמד לתוכנית של המטולוג המטפל ולכת לפי המלצות שלו .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)