מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המוגלובין נמוך ומדדים אחרים תקינים - תסמינים שוניםבר02/06/2022
שלום ד"ר,
בת 27, המוגלובין נמוך 11.6 (תמיד נמוך, בדרך כלל מגיע עד 11.7 ובמקרה קיצון הגיע ל10.6), mch נמוך והמטוקריט הפעם תקין אבל מתנדנד בצד הנמוך ולרוב יוצא חריג נמוך.
אבל ברזל, פרטין, טרנספרין, הפטוגלובין, mchc, mcv, rbc, wbc, rdw, platelets, reticulocyts, חומצה פולית, שקיעת דם - הכל תקין. משקל תקין, אין סכרת.
סובלת רוב הימים מעייפות ותשישות לפעמים גם בעוצמה חמורה. בנוסף אחת לכמה זמן, לפעמים בהפרש של ימים, שבועות או חודשים בודדים - כל מיני תסמינים שונים שבאים והולכים.
(למשל, ורידים בידיים בלטו מאוד ומאמצע כף היד ועד לאצבעות העור נהיה כהה ותחושה מוזרה שהן חמות למרות שלא היו - כל זה בלי סיבה, במנוחה ובגדים רפויים, עבר מעצמו אחרי שעה שעתיים אם אני לא טועה. לאחרונה התעוררתי עם קושי לנשום שרק הלך והחמיר כל עוד עמדתי, רעש של דם זורם באוזניים. ישיבה או שכיבה לא העבירה את זה מיד, לקח כשעתיים לפחות אם לא יותר עד שהרגשתי שאני יכולה להסתכן בלעמוד שוב, מאוד מפחיד. אבל לא חזר על עצמו.
לא הרבה זמן קודם לכן (אולי חודש) סבלתי מכאבי ראש בכל יום וכאבי גב כשבשיא התקופה תקף אותי במשך שעות כאב וקושי נשימה שאני לא יכולה להסביר אחרת מאשר המונח "חיבוק טרשת" (אע"פ שאני יודעת שזו לא טרשת, דיווחתי כמובן לרופא משפחה) - השבית אותי לחלוטין במשך כמה שעות ולא חזר מאז. היו גם דברים אחרים שלא כללו בעיה בנשימה.
חוץ מזה - חצי שנה בערך שיש לי כדור קטן בצוואר שלפעמים קטן מאוד ולפעמים יותר בולט אבל בכל מקרה קטן. ירידה במשקל, ורידים בידיים בולטים גם בלי מאמץ או התרגשות, לפעמים מלא נקודות קטנות ומגרדות שמופיעות על העור ועוברות אחרי כמה ימים בלי סיבה של אלרגיה או מוצר חדש)
אני לא יודעת אם זה רלוונטי בכלל, מתנצלת אם לא, אני פשוט לא יודעת ממה זה נגרם ואיך לעצור את זה
מה זה יכול להיות ו/או כדאי לבדוק לדעתך? האם לפנות להמטולוג או שאין סיבה כי רוב המדדים תקינים?
תודה רבה מראש ומתנצלת על האריכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממליץ לפנות לרופא המשפחה ולהתחיל לברר
ד''ר פרדי אביב02/06/2022שלום רב.
ממליץ לפנות לרופא משפחה ולהתחיל לברר את כל התלונות.
לא חושב שהן קשורות להמוגובין 11.6 .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)