מספר שאלות לגבי מצב של אנמיה

מנהל הפורום

ד``ר פרדי אביב
ד"ר פרדי אביב
לקביעת תור אצל ד"ר פרדי אביב ללא פרסום בפורום

• מספר שאלות לגבי מצב של אנמיה
    מישהי
    16/08/2022

שלום רב :)
    אני שנים רבות סובלת מאנמיה, שמשפיעה מאוד על חיי היום יום שלי (עייפות, דופק מואץ..). אני לא צמחונית, צורכת בשר לא בכמות גבוהה (אך התזונה שלי דומה לאלה של בני ביתי למשל והם לא סובלים מאנמיה). אני כבר שנים נמצאת בלופ של בדיקות דם, נטילת תוספי ברזל (ולעיתים גם חומצה פולית) למשך כמה חודשים (שכן נאמר לי שלא ניתן לקחת את התוספים ברצף יותר משלושה חודשים), יש שיפור קל ולאחר מכן שוב המדדים יורדים. יש לציין שאין לי בכלל דימום כבד בזמן ווסת (תמיד משתמשים בהסבר הזה לסיבה לכך שאני אנמית, אבל אין לזה ביסוס).
    עשיתי בדיקות דם לאחרונה ונאמר לי שהיתה ירידה של כגרם וחצי של המוגלובין (11.7 מחודש מאי וכעת 10.8 בחודש יולי), מדדים נוספים של אנמיה כמו MCH (25.4) וגם MCHC (30.7) הפכו לחריגים (לעתים יש בהם חריגות, אבל בחודש מאי לא נצפה), והברזל באופן מפתיע עומד על 113 ללא תוספי מזון בכמה חודשים האחרונים (היה 64 במאי, ובבדיקות מלפני שנתים שלוש עמד על 19-20), חומצה פולית- 2.3 (במאי היה 5.1).
    יש לציין שגם חליתי בקורונה והבדיקות דם נעשו לאחר שחליתי, למרות שהבנתי שאין לזה קשר למדדים.
    השאלות שלי- אני כבר כמה שנים בבדיקות של אנמיה ונאמרת לי אותה תשובה על ידי רופא המשפחה שלי (שהאנמיה קשורה לקבלת מחזור), אני מאוד מתוסכלת מהלופ הזה והמדדים האחרונים בכלל די מצביעים לי שמשהו מוזר לי מדי, האם זה נכון? האם יש מה לבדוק הלאה לגבי עניין האנמיה? יש פתרון נוסף או משהו שאוכל לעשות? (נסיונות קודמים להעלות בעזרת תזונה עלו בתוהו, לא הביאו לשיפור, רק התוספים הצליחו לגרום לשינוי).
    אשמח מאוד מאוד לעזרה והכוונה, אני כבר מיואשת.
    תודה רבה ויום נעים!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני לא יודע ממה את סובלת בסוף היום

ד''ר פרדי אביב
    16/08/2022

כמה נקודות.
    אני לא יודע ממה את סובלת בסוף היום ,כי חסרים הרבה פרטים.
    ממה שכתבת ברור שאת אישה צעירה עם מחזור ויש אנמיה שגם יכול להיות לא של חסר ברזל ?כך את כותבת .
    לכן קודם כל צריך לבקש הפניה להמטולוג ולבדוק אפשרויות ולהגיע לאבחנה .אחי זה נתן לדון איך מטפלים בבעיה.
    משה בטוח שרק עם התזונה לא ניתן לטפל באנמיה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנסה באמת להשיג הפניה סוף סוף

מישהי
    17/08/2022

אנסה באמת להשיג הפניה סוף סוף, מקווה שיהיה פתרון לבעיה.
    תודה רבה ויום נהדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו