מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ברזל ופריטין נמוכים, 2 שאלותאנונימית11/09/2022
הי,
2 שאלות:
1) האם מדובר באנמיה או רק חוסר ברזל, פשוט אני כמה שנים עם ערכים שלא עולים והפעם דווקא יירדו.
2) הרופא משפחה שלי כל פעם ממליץ על עירוי, ואני מתחמקת מזה כי הבעיה שבעירוי אני מרגישה כאילו הולך לתקוף אותי קוצר נשימה וגם ככה יש לי אסטמה לא קלה, אבל מצד שני יש לי חולשה בצורה שאני לא יודעת איך להסביר אותה ובא לי שזה ייעבור.
אז השאלה היא האם יש עוד דרכים להשלים את הברזל? נסיתי המון סוגים של כדורים ואבקות והם פשוט לא הועילו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רשמתי את הערכים
אנונימית11/09/2022המוגלובין 11
המטוקריט 35
rdw 17.1
פריטין 3
iron 19
hypo 11.6
טרנספרין 286.6* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ברזל ופריטין נמוכים ....
ד''ר פרדי אביב11/09/2022אנמיה - מצב שבו רמת המוגלובין מתחת לנורמה .
אם את בן אדם בוגר - אז נורמה צריכה להיות יותר מ12 ולכן זה ניקרא אנמיה .
פריטין נמוך,ברזל נמוך - חסר ברזל .
לסיכום יש אנמיה של חסר ברזל .
לגבי טיפול:
יש צורך במתן ברזל .
צורות מתן ברזל - דרך הפה,או דרך הווריד.
לגבי צורת ברזל ודרך המתן - החלטה משוטפת של רופא מטפל ומטופל !
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)