מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המוגלובין נמוך אבל ברזל ו-B12 תקיניםעומר27/10/2022
שלום,
אבא שלי, בן 76, עשה לאחרונה בדיקות דם ושתן, ורציתי להתייעץ לגבי התוצאות. קודם כל אציין שהוא סובל מפרקינסון ומהגדלה שפירה של הערמונית, וגם לוקח סימבסטטין. את בדיקת הדם הוא עשה כ-3-4 שבועות אחרי שהחלים מקוביד-19, והבדיקה נעשתה בגלל שגם לאחר שהחלים מהמחלה האקוטית הוא נשאר עייף וחלש מאוד (וגם מצב הרוח הירוד - שמאפיין אותו מאז תחילת תסמיני הפרקינסון - החמיר מאוד).
אני מצרף את התוצאות המלאות (משוכתבות על-ידי לקובץ WORD) בקובץ המצורף, אבל בשביל להקל עליך אני רושם כאן את הערכים שנראים לי הכי רלוונטיים בנושא האנמיה (בסוגריים – ערכי הנורמה; כוכביות מציינות תוצאות שלא בתחום הנורמה):
*RBC: 4.38 M/ul (4.5-5.9)*
*Hb: 12.8 g/dl (13.5-17.5)*
HCT: 41.5% (41%-53%)
MCH: 29.2 pg (26-34)
MCHC: 30.8 g/dl (30-36.7)
RDW: 13.8% (11%-16%)
MCV: 94.8 fL (80-100)
Iron: 101 ug/dl (60-160)
Vitamin B12: 246 pmol/L (170-712)
Folic acid: 17.2 nmol/L (>12.2)
Ferritin: 42.7 ng/ml (22-322)
אציין גם שבבדיקת השתן (ראה בקובץ המצורף) נמצאו כדוריות דם אדומות בשתן, שזה ממצא שכבר היה בעבר ושבגללו הוא עבר בדיקות (ציסטוסקופיה ו-CT) שיצאו תקינות.
לאור זה שהברזל, הפריטין, החומצה הפולית וויטמין B12 הם בתחומי הנורמה, מה יכול לגרום לרמה הנמוכה של המוגלובין ושל כדוריות דם אדומות? האם סביר שרמת ההמוגלובין הנמוכה מסבירה את התשישות? בנוסף, האם יש צורך בבדיקות נוספות (אם כן – אשמח אם תוכל להסביר לשם מה)?
תודה מראש!
עומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה נקרא אנמיה של מצב כרוני
ד''ר פרדי אביב30/10/2022שלום רב.
נכון המוגלובין נמוך עם כל הויטמינים וברזל תיקנים- זה ניקרא אנמיה של מצב כרוני- יכול להיות קשור למצב אחרי זיהום קוביד .
יכול להיות גם אחר.
לזה חשוב מאוד שחולה יבדק על ידי רופא משפחה שמכיר אותו שנים !וזה גם יעזוטר לענות על שאלה - האם מצבו הירוד קשור לאנמיה הזאת ?!
אלא שאלות לרופא משפחה שמכיר מטופל .
במידה ובאמת מדובר במצב חדש שלא היה קודם וחריג לפי התרשמות של רופא משפחה - אז צריך לעשות בירור כולל הרבה מאוד בדיקות(CT,קולנוסקופיה ....) .
בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)