המוגלובין נמוך אבל ברזל ו-B12 תקינים

מנהל הפורום

ד``ר פרדי אביב
ד"ר פרדי אביב
לקביעת תור אצל ד"ר פרדי אביב ללא פרסום בפורום

• המוגלובין נמוך אבל ברזל ו-B12 תקינים
    עומר
    27/10/2022

שלום,
    אבא שלי, בן 76, עשה לאחרונה בדיקות דם ושתן, ורציתי להתייעץ לגבי התוצאות. קודם כל אציין שהוא סובל מפרקינסון ומהגדלה שפירה של הערמונית, וגם לוקח סימבסטטין. את בדיקת הדם הוא עשה כ-3-4 שבועות אחרי שהחלים מקוביד-19, והבדיקה נעשתה בגלל שגם לאחר שהחלים מהמחלה האקוטית הוא נשאר עייף וחלש מאוד (וגם מצב הרוח הירוד - שמאפיין אותו מאז תחילת תסמיני הפרקינסון - החמיר מאוד).
    אני מצרף את התוצאות המלאות (משוכתבות על-ידי לקובץ WORD) בקובץ המצורף, אבל בשביל להקל עליך אני רושם כאן את הערכים שנראים לי הכי רלוונטיים בנושא האנמיה (בסוגריים – ערכי הנורמה; כוכביות מציינות תוצאות שלא בתחום הנורמה):
    *RBC: 4.38 M/ul (4.5-5.9)*
    *Hb: 12.8 g/dl (13.5-17.5)*
    HCT: 41.5% (41%-53%)
    MCH: 29.2 pg (26-34)
    MCHC: 30.8 g/dl (30-36.7)
    RDW: 13.8% (11%-16%)
    MCV: 94.8 fL (80-100)
    Iron: 101 ug/dl (60-160)
    Vitamin B12: 246 pmol/L (170-712)
    Folic acid: 17.2 nmol/L (>12.2)
    Ferritin: 42.7 ng/ml (22-322)
    אציין גם שבבדיקת השתן (ראה בקובץ המצורף) נמצאו כדוריות דם אדומות בשתן, שזה ממצא שכבר היה בעבר ושבגללו הוא עבר בדיקות (ציסטוסקופיה ו-CT) שיצאו תקינות.
    לאור זה שהברזל, הפריטין, החומצה הפולית וויטמין B12 הם בתחומי הנורמה, מה יכול לגרום לרמה הנמוכה של המוגלובין ושל כדוריות דם אדומות? האם סביר שרמת ההמוגלובין הנמוכה מסבירה את התשישות? בנוסף, האם יש צורך בבדיקות נוספות (אם כן – אשמח אם תוכל להסביר לשם מה)?

תודה מראש!
    עומר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זה נקרא אנמיה של מצב כרוני

ד''ר פרדי אביב
    30/10/2022

שלום רב.
    נכון המוגלובין נמוך עם כל הויטמינים וברזל תיקנים- זה ניקרא אנמיה של מצב כרוני- יכול להיות קשור למצב אחרי זיהום קוביד .
    יכול להיות גם אחר.
    לזה חשוב מאוד שחולה יבדק על ידי רופא משפחה שמכיר אותו שנים !וזה גם יעזוטר לענות על שאלה - האם מצבו הירוד קשור לאנמיה הזאת ?!
    אלא שאלות לרופא משפחה שמכיר מטופל .
    במידה ובאמת מדובר במצב חדש שלא היה קודם וחריג לפי התרשמות של רופא משפחה - אז צריך לעשות בירור כולל הרבה מאוד בדיקות(CT,קולנוסקופיה ....) .
    בהצלחה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו