אדוויל ואנמיה האם זה מסוכן?

מנהל הפורום

ד``ר פרדי אביב
ד"ר פרדי אביב
לקביעת תור אצל ד"ר פרדי אביב ללא פרסום בפורום

• אדוויל ואנמיה האם זה מסוכן?
    מור
    14/11/2022

שלום, אני בת 27 ויש לי אנמיה, אחת לשנה בערך אני נוטלת תוסף ברזל למשך חודשיים, הברזל עולה ואז יורד שוב.. ההערכה היא שזה קורה עקב המחזור..

שאלתי היא, לאחר עשור של נטילת אדוויל מידי חודש (בין 3-5 כדורים) עקב אנדומטריוזיס קראתי שאסור ליטול אדוויל במידה ויש אנמיה.
    אז האם כדאי לי לשנות למשככי כאבים מסוג אחר?
    וכרגע אני נוטלת תוסף ברזל, האם אסור לשלב בין תוסף ברזל לאדוויל במחזור הקרוב?
    תודה..

ושאלה נוספת שאינני בטוחה שקשורה לכאן אך אין לי את מי לשאול..
    קראתי רק לאחרונה על האזהרות של שימוש במשככי כאבים באופן כללי ושל אדוויל בפרט.
    אני נוטלת אדוויל כבר עשור כמו שסיפרתי, האם זה מסוכן? האם זה נחשב לנטילה רצופה במידה בה כל חודש במשך עשור אני נוטלת בין 3-5 כדורים?? (למשך 3-4 ימים בסהכ)
    תודה רבה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנמיה שלך היא עקב מחזור

ד''ר פרדי אביב
    15/11/2022

שלום רב.
    אנמיה שלך היא עקב מחזור ומחזור קשה עקב אנדומטריאוזיס - ככה נשמע לי מהסיפור שלך.
    כשה את לוקחת תוסף ברזל ומתקנת אנמיה - לא כדי להפסיק אותו אחרי זה ,אלה לעבור למינון תחזוקה - 3-4 פעמים בשבוע ,ואז הברזל לא ירד פשוט .
    לגבי אדוויל - כמו כרונית נחשבת שבן אדם נוטל כל חודש עד 20 כדורים של משהוא ,לקיחה של 3-4 כדורים בחודש של אדוויל היא נורמטיבית .
    אין כל קשר בין אדוויל לתוסף ברזל.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו