אנמיה של מחסור בברזל

מנהל הפורום

ד``ר פרדי אביב
ד"ר פרדי אביב
לקביעת תור אצל ד"ר פרדי אביב ללא פרסום בפורום

• אנמיה של מחסור בברזל
    מיכל
    27/12/2022

שלום דוקטור.
    לפני שנתיים הייתה לי אנמיה של המוגלובין 9 וקצת איזה דימומים כבדים שיש לי במחזור מאז ומתמיד. לקחתי שניי עירויי פרינגקט והגל עלה. באותו רגע התחלתי לקחת גלולות יאז ולחבר חפיסות רצוף ללא הפסקה ושנתיים לא קיבלתי מחזור אז נאלצתי להפסיק עם הגלולות עקב קריש דם ורידים מתחת לברך ואני לוקחת אליקוויס מדלל דם. המחזור חזר להיות ממש טובה כמו פעם רק פי שלוש ורופא אנשים אמר לי שזה בגלל מדלל דם. את יכולה נראה לי הוא אמר שתוך חודשיים בדיקות דם כבר ירדו מתחת לנורמה ואצטרך פרינגקט. תוספים בכדורים לא נספגים אצלי. האם יש לך ניסיון עם נשים שלוקחות מדלל דם ויש להם מחזורים כבדים ?כמה פעמים בשנה לרוב אין צריכות לעשות עירוי פרינגקט של 500? האם נגיד כדאי כל שלושה חודשים לעשות קבוע או לפי דעתך אפשר להישאר עם ערכים תקינים יותר משלושה חודשים? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנמיה של מחסור בברזל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנמיה של מחסור ברזל

ד''ר פרדי אביב
    27/12/2022

כמות ברזל /איורעים של ברזל ששן אדם צריך לקבל בשנה - ניתן לחישוב רק אחרי מתן - זאת אומרת נותנים לפי תוצאות של בדיקות דם .
    פרינגקט תרופה מצויינת ,אך למיקרים שאין יותר דימום .במיקרים של מחזור קשה כיסיבה לאנמיה ומצד שני חסר יכולת לקבל כדורים עקב תת ספירגה - זה מקרה למתן וונופר . כשה אתה נותן וונופר ואחרי זה מבצע בדיקה - רמת ההמוגןובין שאתה רואה זה המקסימום שקיבלתה ,ואז אתה מחליט ונותן עוד ועוד ועוד ,כמה שצירך ,תוך כדי מעקב אחרי ספירה ופריטין .
    ואז ניתן לבצע חישוב שנתי או חצי שנתי מה הכמות הנדרשת כדי לשמור על רמה טובה של המוגלובין ולחלק לכמות חודשים ,ולתת כל חודש אמפולה אחת או שתיים של וונופר על בסיס קבוע כדי לשמור על רמה קבועה טובה ומתקבלת של המוגובין.
    זה הבתי כדוגמה כי יכול להיות שאת צריכה אמפולה אחת של וונופר פעם ב 3 חדושים או ,2 אמפולות של וונופר פעם בחודש ?!
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו