מדדים גבוליים ושאלה על תוספים

מנהל הפורום

ד``ר פרדי אביב
ד"ר פרדי אביב
לקביעת תור אצל ד"ר פרדי אביב ללא פרסום בפורום

• מדדים גבוליים ושאלה על תוספים
    אייל
    29/07/2023

אני בן 43 כבר שלוש שנים שאני לא מרגיש לגמרי אני - היכולת שלי בספורט מאוד ירדה - פעם הייתי מתאמן הרבה ובשנים האחרונות היתה ירידה . בחודשיים האחרונים זה הגיע למצב של עייפות ואת המעט שכן הצלחתי לעשות כבר לא מסוגל .
    בשלוש השנים האחרונות :
    Red blood cells 4.39 ולא משתנה כלכך
    Ferritin לפני שלוש שנים היה על 170 ובבדיקת דם אחרונה 26.7
    Hemoglobin יציב על 13.8

יש לי שתי שאלות :
    1. האם יש לי אנמיה הרופאת משפחה לא חושבת כך אבל אני לא מבין למה הכדוריות דם נמוך. לפני ארבע שנים עברתי לתזונה טבעונית ומאז היתה ירידה . אבל כבר שלוש שנים שאני אוכל בשר ועוף אז אני לא מבין למה אין עלייה בכדוריות דם.

2. אני מנסה בחודש האחרון תוספי ברזל וכולם עושים לי עצירות ותופעות לוואי לא נעימות (ניסיתי אקטיפרין , ברזל עדין סולגאר וקומפורט של אלטמן) אני הולך לפי ההנחיות אבל כולם עושים לי ממש תופעות לוואי - יש לך עצה או כיוון לתוסף שעושה פחות .

ממש תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדדים גבוליים ...

ד''ר פרדי אביב
    01/08/2023

שלום רב.
    ללא ספק יש ירידה במשק ברזל ,לא ציינתה כמה היה המוגלובין ,כי זה פרט חשוב ,אם היה יותר מ15 ונעשה 13.8 אז בעצם זה סוג של אנמיה ?!
    על כל מיקרה צריך לברר סיבת העיפות ותשישות .
    שזה אמור לכלול גם המטולוגיה וגם לדעתי קרדיאולוגיה !
    לגבי תוסף מזון - לדעתי הטובים ביותר זה ברזל עדין של חברת סולגר .אם גם זה עושה עצירות אז אפשר לנסות ספטון - זה נוזל .
    בהצלחה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו