דימום וסתי כבד לאחר עירוי ברזל

מנהל הפורום

ד``ר פרדי אביב
ד"ר פרדי אביב
לקביעת תור אצל ד"ר פרדי אביב ללא פרסום בפורום

• דימום וסתי כבד לאחר עירוי ברזל
    אנונימית
    03/08/2023

היי, לפני שנה וחצי עשיתי עירוי ברזל עקב פריטין נמוך שגרם לעייפות ולחולשה. הציעו לי לעשות עירוי של 5 פעמים במשך מספר שבועות, או לקנות עירוי ב500 שח ולעשות בפעם אחת בלבד. בחרתי באופצייה השנייה (פרינג'קט 500 מ"ג) וביצעתי את העירוי. שבוע וחצי לאחר העירוי קיבלתי וסת, שהייתה מאוד מאוד כבדה ביחס למחזורי הוסת שלי ואף גרמה להכתמה של בגדים (תוך 4 שעות עם טמפון בעל רמת הספיגה הגבוהה ביותר, משהו שלא קרה לי מעולם). מחזורי הוסת שהגיעו לאחר מכן היו רגילים. אני עתידה לבצע עירוי ברזל נוסף וחוששת מאוד. יש לי שתי שאלות:
    1. האם הדימום הכבד יכול להיות קשור לעירוי?
    2. במידה שיש קשר, יש הבדל בין שתי האופציות? אם אבצע עירוי של 5 פעמים במשך מספר שבועות - יכול להיות שיהיה סיכוי נמוך יותר למחזור ווסת כבד לאחר העירוי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימום ....

ד''ר פרדי אביב
    06/08/2023

שלום רב.
    אני יותר ממליץ לנשים עם מחזור כי סיבה לאנמיה של חסר ברזל ,שצריכות מידי פעם לקבל ברזל בווריד - להשתמש יותר בברזל רגיל - וונופר ,מאשר בפרינגקט .
    בהצלחה.
    דר פרדי אביב
    רופא בכיר המטולוג
    בית החולים איכילוב .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אנונימית
    06/08/2023

המחזור הוא לא הסיבה לאנמיה. תת תזונה/ספיגה לא טובה היא הסיבה לאנמיה. השאלה שלי הייתה האם עירוי ברזל יכול לגרום למחזור כבד? הגיוני שהמחזור הכבד שהיה לי קרה כתוצאה מהעירוי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו