מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר בברזל ללא אנמיה בגבר בן 20- מה יכולות להיות הסיבות?אנונימי24/08/2024
שלום רב, בן 20, בריא בדרך כלל. ברקע פקטור 5 ליידן הטרוזיגוט, נוטל יוטירוקס, פריזמה וויטמין די. ללא מחלות דם במשפח למעט יתר קרישיות אצל אמא..
לפני שלושה חודשים התגלה אצלי חסר מובהק בברזל- בבדיקות דם ברזל 40, פריטין 6.3, אך המוגלובין תקין-14.
עד מלפני שלושה חודשים לא היה לי חסר מובהק בברזל- בבדיקות דם בינואר 2024 פריטין היה סביב 25, וברזל היה 70. המוגלובין 15.5 (מאז שהתגלה חסר בברזל ההמוגלובין ירד אבל כאמור עדיין נמצא בנורמה).
לא סובל מדימומים מהאף, שלשולים דמיים או צואה דמית/שחורה.
ביעוץ גסטרו ביצעתי בדיקת וידאו קפסולה למעי הדק יצאה תקינה.
יש לציין JAK-2 שלילי ואריתרופואיטין בגבול תחתון של הנורמה. חומצה פולית תקינה (מעל 10), ויטמין B12 תקין.
אתמול עשיתי שוב בדיקות דם, פריטין ירד לערך של 5, והמוגלובין נמצא גם הוא במגמת ירידה- 13.6.
מה יכולה להיות הסיבה לחוסר בברזל במצב שלי? אני לא צמחוני, אוכל מנת בשר כל יום, אין לי בעיית ספיגה מוכחת.
האם אני צריך לקחת תוספי ברזל? האם אני צריך לבצע בירור נוסף כלשהו? בדיקת דם נוספת? או בדיקה אחרת כלשהי?
תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיבת אנמיה ...
ד''ר פרדי אביב26/08/2024קרוב לוודאי יש דימום במערכת גסטרו אינסטינאלי .אין לי הסבר אחר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)