דיכאון אחרי לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון אחרי לידה
    אליען
    15/12/2011

היי,
    אני ובעלי שוקלים להיכנס להריון בחודשים הקרובים.
    העניין הוא, שאני קצת דיכאונית. עקב התפרצויות חמורות שהיו לי בעבר, אני נוטלת פרוזק. אני מאד מאד חוששת מדיכאון אחרי לידה - נראה לי שבמצבי זה די ברור שזה יקרה... לא?
    האם הדיכאון שאחרי לידה שונה מדיכאון רגיל? קשה יותר? כיצד כדאי לטפל בו ולהתמודד? האם נוטלים תרופות רגילות נגד דיכאון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון אחרי לידה

הוספת תגובה

• דיכאון אחרי לידה - תגובה

ד``ר שרון בן-רפאל
    18/12/2011

אליען שלום,

כל הכבוד על הפניה. הערכות מראש יכולה להקל עליך מאוד. במקרה של דיכאונות חוזרים כדאי להיות במעקב פסכיאטרי כבר בהריון כיוון שדיכאון עלול להתחיל כבר בהריון. כדאי גם להיות במעקב קבוע לאחר הלידה.אם את נוטלת כרגע תרופות תבדקי עם אחד מהמרכזים הטרטולוגים אם ניתן לקחת פרוזאק במהלך ההריון. דיכאון אחרי לידה הוא די דומה לדיכאון רגיל אולם לעיתים קרובות כולל גם עצבנות והתפרצויות כעס, ייתכן גם קושי להתחבר לתינוק, חוסר עניין בתינוק ו/או קושי לטפל בו. כדאי להערך מראש עם עזרה צמודה בחודשיים הראשונים ולדבר על רגשותיך בעקבות ההריון והלידה עם פסיכולוג או עם חברה קרובה או בת משפחה עליה את סומכת. זה יכול לעזור במניעה של דיכאון.

אני מאחלת לך בהצלחה,

בברכה,

ד״ר שרון בן רפאל 

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו