מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אני בדכאון לאחר לידהדינה23/01/2012
שלום
הריון עבר מאוד קשה (נפשית) עלי, ספרתי כל ביס שהכנסתי לפה, התאמנתי שעות בחדר כושר על חשבון שעות שינה ובכיתי המון כאשר ראיתי שגוף שלי נהרס, אבל עדיין היתה לי תקווה שהוא יחזור.
היום 4 חודשים לאחר הלידה, אני מבינה ששום דבר כבר לא ישתנה ואי אפשר להחזיר את הגוף שהיה לי אבל עדיין ממשיכה להלחם בחדר כושר. מאז הלידה אני לא מורידה חזיה וקניתי רק חזיות ותחתוני סבתא כי לא יכולה לראות את הפטמות (הגדולות והכהות) וגם חזה גדול (יחסית, היה לי B עכשיו זה C או D). כל פעם שאני רואה את הבטן (בלי בגדים) אני בוכה ומוסיפה עוד סט לאימון (כבר מזמן רואים קוביות אבל הצורה עגולה, נשית כזאת).
בקיצור כל דבר בגוף שלי מעצבן אותי, אני התחלתי להתבייש בגוף שלי (אבל תמיד אהבתי אותו, הייתי גאה בו), משתדלת לא להתפשט. מנסה לנחם את עצמי בתמונות בביקיני של מירנדה קר (דוגמנית ויקטוריה סקרט שילדה לפני חצי שנה וגם אצלה הבטן לא כמו שהייתה)
האם אני בדכאון? מה אפשר לעשות, אני לא רוצה פרוזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני בדכאון לאחר לידה - תגובה
ד''ר ליאת הולר-הררי24/01/2012שלום טינה,
יתכן שאת סובלת מדיכאון. בכל מקרה, ברור שאת סובלת, ושהעיסוק בשינוי הגופני ממלא חלק גדול מזמנך, ומסב לך עגמת נפש רבה. פני לפסיכאיטרי/ית לפגישת אבחון כדי שאפשר יהיה לעזור לך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
טניה24/01/2012הערה נוספת לגבי הגוף: מה שמפריע לי הכי הרבה זה השינוי (עצמו) בגוף, למרות שכבר מזמן חזרתי למשקל שלפני הריון וכל הבגדים (חוץ מחולצות מכופתרות) שלפני הריון לא רק שעולים עלי הם אפילו גדולים עלי. אני ממש מרגישה על הפנים עם עצמי, משכנעת את עצמי שאם אני אתאמן יותר אז זה יחזור ורק גורמת לכאבים וסחרחורות כי אני מתאמנת על חשבון שעות שינה. כל הגוף שלי כבר כואב לא רק צלקת (שהפסיקה לכאוב שבוע אחרי הניתוח). מרוב הכאבים, עייפות וחוסר תוצאה בא לי למות כדי לגמור את הסבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת - תגובה
ד''ר ליאת הולר-הררי24/01/2012נראה שלקחת את זה רחוק. ההמלצה שלי-להגיע לטיפול בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר להסתדר בלי טיפול
דינה02/02/2012סליחה, אני מאוד לא רוצה להגיע לטיפול. וגם לא רואה איך פסיכיאטר יכול לתקן לי גוף, הרי הגוף באמת הושחט. אני לא פוגעת פה באף אחד. קשה לי, אני לא יכולה להביט במראה, ללכת לים ואפילו לעשות סקס ללא כיסוי אני בכל מקרה לא אוכל. איך אני יכולה לעזור לעצמי לבד? להמשיך לחשוב שחדר כושר יעזור, לעשות ניתוחים פלסטיים או מה?
תודה ושוב סליחה שאני מנדנדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר להסתדר בלי טיפול - תגובה
ד''ר ליאת הולר-הררי02/02/2012דינה יקרה,
את לא פוגעת באף אחד, וזה לא העניין.
את סובלת. הנושא של מראה הגוף השתלט לך על כל החיים. גם אם הגוף שלך נראה פחות טוב, עדיין הנושא הזה לא אמור להשתלט כך על חייך. חלק גדול מחייך מוקדש כעת לחשיבה על הנושא, לנסיונות למצוא פתרונות, לחדר כושר ועוד-הכל מסביב לזה.
אם נניח היית שומעת על נערה בת 16, שרוב יומה סובב סביב נסיון לרזות, לא היית ממליצה לה להגיע לטיפול?
גם אם תפני לפסיכאטר, בסופו של דבר את תחליטי מה מתאים לך.
תעזרי לעצמך, ופני לטיפול.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר להסתדר בלי טיפול - תגובה
ד``ר שרון בן-רפאל02/02/2012דינה שלום,
אני חושבת שאת ממהרת לשפוט את גופך. במקרים רבים לוקח לגוף כשנה לחזור למצבו הקודם וגם זה קורה לרוב רק לאחר שמפסיקים להניק. בנוסף אם עברת ניתוח קיסרי לוקח לבטן יותר זמן לחזור לצורה הטבעית שלה אבל שוב לאחר כשנה עם פעילות ספורטיבית מתאימה, היא חוזרת. בנוסף צבע הפטמות וגודל החזה חוזרים לעצמם לאחר סיום ההנקה. תהני מתינוקך ומההנקה כי תקופה זו לא תחזור, הגוף יחזור ויהיה לך עוד שנים רבות להנות ממנו. כדאי להמשיך להתאמן אולם במידה - 3 פעמים בשבוע שעה-שעתיים כל פעם - לא יותר. לאכול בריא ולא להרעיב עצמך בעיקר אם את עדיין מניקה. בנוסף לחזור לפעילויות שבעבר הסבו הנאה (פרט לפעילות ספורטיבית) כגון מפגשים עם חברות, יציאות וכו' ולדבר עם אנשים, לא לשמור הכל בבטן. אם את ממשיכה להרגיש כך, כדאי בכל זאת לפנות לטיפול פסיכולוגי.
בברכה,
ד"ר שרון בן-רפאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)