דיכאון אחרי לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון אחרי לידה
    ל.
    07/04/2012

שלום, אני בת 25 נשואה +4. ילדתי לפני 3 שבועות ולפי מחקר קטן שעשיתי אני בטוחה ב-100% שיש לי דיכאון אחרי לידה. אני רוצה לפנות לטיפול אך יש לי חששות לגבי הטיפול התרופתי. הייתי רוצה לקבל פרטים תוך כמה זמן ניתן להרגיש בשיפור במצב רוח? מה בעצם הכדורים עושים, איך הם גורמים לאיזון? אין איזה חשש שאחרי הפסקת הטיפול התרופתי יחזור הדיכאון במצב הרבה יותר גרוע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון אחרי לידה

הוספת תגובה

• דיכאון אחרי לידה - תגובה

ד``ר שרון בן-רפאל
    07/04/2012

שלום רב,

אני מצטערת לשמוע שאת חווה קשיים. דיכאון אחרי לידה הוא מצב נפוץ ולרב חולף עם טיפול מתאים. טיפול תרופתי מביא לשיפור במצב הרוח בתוך כשלושה שבועות (לעיתים נדרש עוד זמן על מנת להתאים תרופה או מינון מתאימים) ולהחלמה בתוך כ-16 שבועות. ברוב המקרים תוכלי להשיג אפקט דומה בטיפול פסיכולוגי. ישנם שני טיפולים שהוכחו במחקרים כיעילים כמו תרופות - טיפול קוגניטיבי התנהגותי ופסיכותרפיה בין אישית. בטיפולים אלו תוכלי להרגיש הטבה במצב הרוח בתוך מספר שבועות והחלמה בתוך 12-16 שבועות. בנוסף, בטיפולים אלו תלמדי דרכים שיכולים לעזור לך להימנע מדיכאון בעתיד.

אם תחליטי שאת מעדיפה לבדוק את האפשרות לטיפול פסיכולוגי את מוזמנת לפנות אלי.

בברכה,

ד"ר שרון בן-רפאל
    03-5405503

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו