מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דכאון אחרי לידה או דכאון רגיל? מצטקמיקי15/06/2012
ילדתי את בני הראשון לפני 8 חודשים. הלידה הייתה טראמתית- העאטה בדופק ניתוח חירום, לידה ללא בכי בחשבת לאור מצוקה נשימתית שיתכן והתינוק מת וברוך השם התינוק נולד בסדר ובריא! אני בחורה רציונאלית טולכן מחקתי את זכרון הלידה ומבחינתי עברתי לידה מופלאה.
הייתי בחופשת לידה 4 חודשים ביחד עם בת זוגתי. החיבור שלי לבני רום הוא מדהים ואהבה ענקית כך גם עם זוגתי. חזרתי לעבודה בצבא עבודה לא פשוטה עם שעות ארוכות למפקד חדש ישר לתרגיל והיה מאוד לא פשוט. מאוד התקשיתי לחזור למסלול ולהתאקלם בעבודה נוצא לי תסכול לאט לאט עד כדי אי יכולת לתפקד והתקפות בכי תכופות. פניתי לעזרה ואמרו לי אשני סובלת מדיכאון ויתכן גם דכאון אחרי לידה? האם זה יתכן שזה קשור לדכאון אחרי לידה אחרי 8 חודשים? האם זה נשמע שזה קשור ללידה? אמרו לי שיתכן לאור הלידה הטאומתית שעברתי למרות שאני הדחקתי את מה שקרה הנפש עברה טראומה.. אודה לתגובה
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון אחרי לידה או דכאון רגיל? מצטק - תגובה
ד``ר שרון בן-רפאל17/06/2012שלום רב,
אני מצטערת לשמוע על הקשיים שאת חווה. דיכאון מתעורר לעיתים קרובות כאשר קיים קושי במעברים כגון המעבר שאת מתארת - לתפקיד חדש עם שעות ארוכות ומפקד חדש. האם מעבר מסוג זה היה מעורר דיכאון בעבר? ייתכן שהשילוב של מעבר זה עם האמהות יוצר קושי מיוחד (אפילו אם קושי זה החל 8 חודשים אחרי). בכל מקרה הטיפול בדיכאון ובדיכאון אחרי לידה הוא דומה ואין השלכות מיוחדות שצריכות להדאיג אותך. במידה ויש משקעים מהלידה הטראומטית כגון מחשבות חודרניות, פלאשבקים, חלומות או הימנעויות מדברים שקשורים בלידה - כדאי לטפל גם בזה.
בברכה,
ד"ר שרון בן רפאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)