מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם דיכאון? ומה עושים?חגית28/08/2012
שלום,
אני בת 35 ולפני שישה שבועות ילדתי בן שני בריא (בני הבכור היום בן 3). ההריון היה רצוי בריא וקל במהלכו התחלתי פרק חדש בחיי-התחלתי הסבה להוראה וכך שבמהלך ההריון הייתי מאד פעילה בלימודים, עבודה מאד חלקית וטיפול בילד הבכור שלי. אפילו ה עברה בקלות, כמו שרציתי זריזה, טבעית ובלי אפידורל.
בב"ח אחרי ה וכשהגענו הביתה הכל היה בסדר.
ואז, 5 ימים אחרי ה התרוצצתי קצת יוצר מידי עם הבן שלי ופתאום צנח לי ההמוגלובין וחטפתי כנראה גם וירוס של שילשולים והרגשתי רע מאד עד כדי חוסר תפקוד ואף הופניתי לבית חולים לבדיקה כדי לשלול כל מיני דברים כמו שיליה שנשארה, דימום חריג וכו' אבל הכל היה תקין. סבלתי מאד מסחרחורות, כאבי ראש, כתמים שחורים בראיה (וגם את זה הלכתי לבדוק אצל רופאת עיניים והבדיקה יצאה תקינה), תשישות נוראית. ולמעשה מהרגע שכל מה שלעיל קרה, התפתחו אצלי חרדות איומות- חרדות איומות לשלומי, וכל הזמן אמרתי שאני רוצה להרגיש כבר טוב כי אני רוצה שלבנים שלי תהיה אמא, אני רוצה לגדל אותם ולהיות איתם ופשוט כל הזמן חרדה שמשהו נורא קורה לי ואף אחד לא יודע ואף רופא לא מזהה, על כל כאב קטן אני מיד נבהלת, נכנסת לחרדה, בוכה ורצה לרופא. זה הגיע למצב שכשעובר סימפטום אחד אני מיד מוצאת סימפטום אחר להילחץ ממנו. לכל זה נוספו גם כמה חלומות רעים שגם אחריהם אני בחרדות. והחרדה העיקרית שלי היא שלא יקרה לי משהו נורא-חס וחלילה!!!!
אני חייבת לציין שהסובבים אותי יודעים מחרדותי אני לא משאירה אותם בבטן, גם בעלי וגם ההורים וגם חברות, יודעים הכל אני מוציאה הכל החוצה לא מתבשלת בזה ומאד מאד משתדלים לתמול ולעזור בכל דרך- מגיע לבעלי ולהורי ולחברותי צל"ש! באמת!
אני מאד מנסה להיעזר בדימיון מודרך-למדתי את זה פעם, מאד מנסה להיעזר בחשיבה חיובית כל פעם שמגיעה חרדה כדי לסלק אותה וזה לא תמיד עוזר.
אני מאד מאוכזבת מעצמי מרגישה רע עם זה שאלו הם תחושותיי, אני ציפיתי למשהו אחר, דימיינתי אושר גדול אחרי ה ושאני מהר מאד אחזור לתלם (כמו אחרי לידת הבן הבכור) היום התינוק בן שישה שבועות והאו חייך אליי חצי חיוך רק פעם אחת וגם עם זה אני מרגישה רע מאד ושבאשמתי הוא עדיין לא מחייך...תחושה נוראית!!
אני מאד מנסה לצאת מזה מאד מנסה להעביר את החרדות האלו, אבל לא יודעת איך.
האם זהו אחרי ?
מה עושים?
אשמח לעזרה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם דיכאון? ומה עושים? - תגובה
ד''ר ליאת הולר-הררי29/08/2012שלום לך,
נראה שאת סובלת מחרדה ברמה כזו שמגבילה אותך ובהחלט פוגעת באיכות החיים שלך. את סובלת וחבל. הרבה פעמים דיכאון וחרדה מתערבבים, ולפעמים דווקא החרדה היא שמשתלטת אחרי לידה.
זו תקופה מיוחדת וחשובה בחייך ובחיי התינוק שלך. פני לפסיכאטר ותתחילי טיפול.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בדיכאון אחרי לידה
CBTIsrael06/09/2012לפני שמטפלים יש לקחת בחשבון את הקושי באבחון. מכיוון שלידה היא אירוע מטלטל בכל מקרה ייתכן שחלק מהתסמינים יופיעו בימים הראשונים אולם ייעלמו גם די מהר, ויש לשים לב לזמן ולחומרת התסמינים. במידה ואובחן דיכאון שלאחר לידה, הטיפול הוא די דומה לטיפול בדיכאון רגיל.
ישנן שלוש אופציות (ואפשרות כמובן לשלב בין שלושתן) – טיפול דינמי, טיפול תרופתי וטיפול קוגניטיבי-התנהגותי הנקרא גם CBT.
כמו במצבי דיכאון, גם פה טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) יעיל במיוחד לאור התמקדותו בקונפליקטים הבינאישיים הספציפיים של האם הסובלת. יש לזכור שאמהוּת היא בכל מקרה שינוי חיים קיצוני (בעיקר אצל אמהות חדשות כמובן) ויש להתייחס לאופן קבלת השינוי באופן אישי על ידי היולדת ולאבחן יחד איתה את הצמתים בהם היא הכי מתקשה להסתגל לחיים החדשים. השינוי אליו חותר הטיפול הוא סיוע בשינוי דפוסי המחשבה השליליים שמקשים עוד יותר על האם הטריה בהתמודדות ובתפיסה שלה את המצב כפי שהוא.
ליווי וייעוץ צמוד עוזרים ליולדת ונותנים בידה כלים וטכניקות להתמודד גם בשטח עם המצבים בהם היא הכי משותקת או מתוסכלת בתחום ההתנהגותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם דיכאון? ומה עושים? - תגובה
ד``ר שרון בן-רפאל10/09/2012שלום רב,
אכן כדאי לפנות לייעוץ מקצועי. במקרים של חרדה טיפול קוגניטיבי התנהגותי נחשב ליעיל ביותר ויכול לעזור לך להיפטר מהחרדות שאת חווה.
בברכה,
ד"ר שרון בן רפאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)