מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתוסכלת כל כך!!!! מבקשת עזרהמירי13/10/2012
שלום לכן,
לפני 10 ימים ילדתי בת מדהימההההההה
היינו בבית החולים שבוע כי הייתה לה צהבת ומהיום השלישי לאחר הלידה, שהודיעו לי שאנחנו נשארים בבית החולים אני פשוט לא מפסיקה לבכות. חשבתי שזה בגלל שאני פשוט לא רוצה להיות במקום המגעיל הזה שנקרא בית חולים, אך הבעיה הגיעה כשהגענו הביתה.
אני לא מפסיקה לבכות בכל פעם ששואלים אותי מה שלומי, במקלחת, עכשיו כשאני כותבת.. וכמובן כשהילדה איתי אני הכי מאושרת בעולם ולא מפסיקה לחייך.
אני לא אוכלת כבר ארבעה ימים (רק ביס בארוחת ערב).... אני מרגישה חנוקה מהצוואר ומעלה ואני על קוצים כל היום.. לא ישנה כשהיא ישנה, כל הזמן במחשבות, אם היא תקום עכשיו, האם היא אמורה לאכול כבר... ועוד ועוד.. אין לי מנוחה...
מישהי מזדהה? מישהי יודעת איך אפשר לעזור?
לכל הסובבים אותי אני פשוט מסבירה שאין לי מושג מה קורה לי ושאין לי אפשרות לשים את האצבע למה אני בוכה בהיסטריה כל היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתוסכלת כל כך!!!! מבקשת עזרה - תגובה
ד``ר שרון בן-רפאל15/10/2012שלום רב,
כ-60% מהנשים סובלות מבייבי בלוז בשבועיים שלאחר הלידה, הסימפטומים הנפוצים דומים לדיכאון. חומרת המצב שונה מאישה לאישה ויכולה לנוע בין מספר שעות לשבועיים שלמים. חשוב מאוד לקבל תמיכה מהסביבה בתקופה זו ולבקש עזרה בטיפול בתינוקת ובבית (נקיון, בישול וכו') כמו כן כדאי לבקש מבן זוג/אמא שיקומו אליה בלילה ויאפשרו לך 5-6 שעות שינה ברצף ושיחזיקו אותה בכדי שתוכלי לאכול בשקט. אם את מניקה ניתן לתת לה בקבוק בזמן זה. במידה ויש גם מחשבות אובדניות או במידה ותחושות אלו נמשכות מעל שבועיים-שלושה כדאי לפנות לאבחון אצל פסיכולוג או פסכיאטר מומחים לדיכאון אחרי לידה. לרוב מצב זה חולף מעצמו ללא טיפול לאחר כשבועיים ואין מה להילחץ.
בברכה,
ד"ר שרון בן רפאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)