מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אשתי מתנהגת אליי לא יפה מאז הלידהשמשון23/10/2012
שלום נכון אני יודע שאין פה הרבה גברים ששואלים שאלות אבל אני כבר במצב שאני לא יודע מה לעשות.
אני אשתי ילדנו בן מדהים לפני כחודש ואני מנסה כמה שיותר להיות שם ולתמוך ולעזור.
איני מפחד לא מהחלפת חיתולים ולא ממקלחת רק שאני חוזר לפעמים עייף אחרי העבודה ולא תמיד אני מרוכז כמוהה בכל המתרחש בבית כגון כביסה שצריך לעשות או חיתולים שצריך לקנות אך אני ממשיך ומשתדל
מאז הלידה שמתי לב שהעימותים עם אשתי גברו מפעם אחת בשבוע אוליי לכמה פעמים ביום. אני מנסה לשכוח ולהמשיך אבל זה תמיד חוזר מסיבות אחרות.
כגון הבעיות שיש לה עם אימי (ואני מבין שזה משהו ביאולוגי אצלם כולם שהחמה לא מסתדרת עם הכלה). ובעיות אחרות שבכל פעם אני זוכה לעקיצות כואבות כגון "לא טוב לך אז תלך"...ואני שומע את המילה פרזיט יותר מדיי. למרות שלא היתה לי שום בעיה לקחת בעצמי את החופשת לידה אילו הייתי צריך (כבר מאוחר מדיי).
אני אוהב את אשתי מאוד ואמשיך לאהוב אותה אבל אני מרגיש שהמצב מתדרדר מדכי אל דכי וכמות העימותים רק גוברת עד לכדיי פיצוץ וסינון שיחות.
אני יודע שאשתי אוהבת אותי גם ואני יודע שהיא יודע שאני אוהב מאוד את הבן הנולד. אבל איני מסוגל עוד להמשיך ככה אני רוצה לדעת מה אפשר לעשות? האם זה תסמינים של דכאון, או בייבי בלוז? אני כבר לא יודע.
עזרה בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשתי מתנהגת אליי לא יפה מאז הלידה - תגובה
ד``ר שרון בן-רפאל29/10/2012שלום רב,
אני מצטערת לשמוע על הקשיים לאחר הלידה. ייתכן ומדובר בדיכאון אחרי לידה אבל לא ניתן לאבחן דיכאון על סמך בעיות ביחסים, ישנם סימפטומים חיוניים נוספים כגון עצב או עצבנות, חוסר תקווה, ערך עצמי נמוך מהרגיל ועוד. ייתכן גם שמדובר בקושי להסתגל למצב החדש ללא דיכאון או בתגובה למציאות שבה אשתך אכן לבד וללא עזרה מספקת.
כדאי לנסות לשוחח איתה ולשמוע מה הציפיות שלה ממך או מבני משפחה אחרים בתקופה הקשה הזו. בחודשיים-שלושה הראשונים שלאחר הלידה כדאי לעזור בבית ובטיפול בתינוק. אם אין באפשרותך לעשות זאת אפשר לבקש מאמא/חמות או עוזרת/מטפלת.
בברכה,
ד"ר שרון בן רפאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)