קצת דואגת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קצת דואגת
    אדוה
    13/11/2012

אני עומדת לפני לידה וזה הזמן בט אמא שלי בחרה לספר לי שכשאחי הבכור נולד היא סבלה מדיכאון במשך שנתיים!! זה חזר על עצמו בלידה שלי אבל אז היא קיבלה טיפול מהר יותר. האם מהסיפור הזה עלי להבין כי זה גם מה שמחכה לי? האם דיכאון אחרי לידה יכול להיות תורשתי?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קצת דואגת

הוספת תגובה

• קצת דואגת - תגובה

ד``ר שרון בן-רפאל
    14/11/2012

שלום רב,

מזל טוב ובהצלחה לקראת הלידה. תורשה אמנם משחקת תפקיד בדיכאון אחרי לידה אולם זה לא הגורם היחיד. לתורשה מצטרפים גם גורמים פסיכולוגיים, חברתיים, סביבתיים וביולוגים. בנוסף לא ניתן לדעת אם ירשת מאמך את הרגישות לדיכאון. אם את סבלת מדיכאון בעבר או במהלך ההריון כדאי להיות במעקב מקצועי בתקופה זו. אם לא, עדיף להניח בצד את המחשבות הללו ולהתרכז במטלה העומדת לפנייך. בשבועיים הראשונים ניתן לצפות למידה כלשהי של דכדוך או למצבי רוח משתנים. במידה ותחושות אלו אינן חולפות לאחר שבועיים כדאי לפנות לייעוץ מקצועי.

בברכה,

ד"ר שרון בן רפאל
    פסיכולוגית קלינית מומחית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו