רגשי נחיתות, כעס, אשמה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגשי נחיתות, כעס, אשמה...
    איילת
    18/12/2012

שלום,
    ילדתי לפני 3 שבועות את בני הבכור, הוא שכל כך חיכיתי וייחלתי לו...
    נולד בשבוע 35, קטן קטן, במשקל 2 קילו בלבד, אחרי הריון לא פשוט.
    לא נקשרתי אליו כמו שחשבתי שאקשר. מי אמר שבשנייה הראשונה שרואים את הילד שלך מתאהבים????
    עד עכשיו אני לא מחוברת אליו כמו שחשבתי שאהיה, אני אוהבת אותו, כן, אבל לא מרגישה אהבה כמו שאומרים אהבה של הורה לילד... וזה מפריע לי.
    אני כל הזמן עייפה, עצבנית, אני כועסת עליו שהוא לא נותן לי לישון, אבל מה הוא אשם? הוא לא בחר להיוולד, והוא חסר אונים וצריך לטפל בו, אז למה אני מרגישה ככה?
    לא תמיד אוכל כמו שצריך, אתמול לא הצלחתי לשאוב חלב והרגשתי שאני אשמה, אני אשמה שבגללי הוא לא יאכל חלב אם, הכל באשמתי. אני לא אמא מספיק טובה, מרגישה שזה גדול עליי, מרגישה שאני לא יכולה לקחת את הגלגל לאחור, הוא יהיה איתי כל החיים.................................
    אין לי כוח, תנו לי רק לישון....

אשמח לחיזוקים או שיתופים מצד המשתתפות בפורום - מאוד עוזר לראות שאתה לא לבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגשי נחיתות, כעס, אשמה...

הוספת תגובה

• רגשי נחיתות, כעס, אשמה... - תגובה

ד``ר שרון בן-רפאל
    19/12/2012

שלום רב,

נשים רבות לא נקשרות לתינוק בתחילה ולוקח להן מספר שבועות ולעיתים אפילו חודשיים שלושה, בעיקר לאחר הריון או לידה קשים וכאשר לתינוק יש בעיות בראותיות. קחי את הזמן, תנוחי, תתאוששי, תבקשי הרבה עזרה בהתחלה. כאשר את תרגישי טוב יותר יהיה לך יותר קל להתחבר לתינוק. אם את חוששת שאת סובלת מדיכאון, תפני לעזרה.

מאוד קשה לשאוב בהתחלה כי אין עדיין הרבה חלב. תשכרי משאבה חזקה מיד שרה ותנסי לשאוב בשעות קבועות, לאחר מספר ימים יהיה לך קל יותר.

בברכה,

ד״ר שרון בן רפאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

איילת
    24/12/2012

שרון שלום ותודה על תגובתך.
    יש לי עזרה אבל לא מספיק, לא נעים לי לבקש כי אני לא רוצה להעיק על אף אחד. הימים והלילות קשים לי כי אני לא מצליחה לישון, אין לי זמן לישון.
    בגלל שהוא קטן, צריכה להניק כל 3 שעות, מתחילת ההאכלה עד לסיומה כולל "גרפס" בערך שעה, אח"כ שמה במיטה, הוא לא מצליח לישון מה שיוצר מצב שאחרי חצי שעה שאני מנסה לסחוב ולא לגשת אליו אני מרימה אותו והוא עליי עד ההאכלה הבאה - לא מצליחה לישון, אין לי זמן לאכול ואפילו ללכת לשירותים אני חושבת פעמיים...
    זה יוצא אצלי תסכול ועצבים, מצב רוח מאוד לא טוב שמגיע לבכי לפחות פעם ביום.

המשפחה שלי משוגעת עליו, לגעתי יותר ממה שאני אוהבת אותו.... לא קל.
    מה אפשר לעשות?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד``ר שרון בן-רפאל
    26/12/2012

איילת שלום,

הסבבים של ההנקה כפי שאת מתארת אותם נמשכים כחודשיים. על מנת לשמור על עצמך בתקופה זו את חייבת לבקש עזרה. אם תמשיכי כך את עלולה לסבול מדיכאון כבד ואז העול שייפול על המשפחה יהיה גדול בהרבה. תנסי לבקש עזרה ותשני לפחות בשעות היום. תבקשי מבן זוגך או בן משפחה אחר שייתן בקבוק פעם בלילה וכך יהיו לך כמה שעות רצופות של שינה. אם את עדיין מתקשה לבקש עזרה, כדאי לפנות לייעוץ פסיכולוגי.

בברכה,

ד"ר שרון בן רפאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו