מחשבות טורדניות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחשבות טורדניות
    מעיין
    30/01/2013

נורא רציתי ילד ועכשיו כשהוא הגיע חודשיים אחרי הלידה החלו אצלי מחשבות כמו האם השגת כל מה שרצית בחיים? האם הילד הגיע בזמן? האם את לא מפספסת את העולם הגדול? האם את באמת רוצה בזה? בנוסף לזה בעלי קיבל קידום שמבגרתו הוא יטוס לפחות 3 פעמים בשנה לחו"ל וזה מתסכל אותי אפילו יותר. מה אני עושה עם המחשבות שלי ולמה אני לא מצליחה להנות מהאמהות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות טורדניות

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות - תגובה

ד``ר שרון בן-רפאל
    31/01/2013

מעיין שלום,

החודשים הראשונים לאחר הלידה הם קשים ולעיתים קרובות ישנם שינויים במצב הרוח המלווים במחשבות מהסוג תיארת. כדאי בתקופה זו למצוא חברות שאת יכולה לדבר איתן, לספר להן כיצד את מרגישה. את יכולה גם לפנות לקבוצות של נשים לאחר לידה כגון ליווי התפתחותי, ליווי רגשי ואפילו מסאג' תינוקות. בקבוצות מסוג זה את יכולה להכיר נשים הנמצאות במצב דומה לשלך ולחלוק איתן את תחושותייך. דבר זה יכול להקל עלייך. תקפידי לצאת מהבית ולפגוש אנשים כמה שאפשר, תבקשי עזרה מבעלך כשהוא יכול או מבני משפחה שישמרו על התינוק ויאפשרו לך להתאוורר. אם אינך רואה שינוי בתחושות לאחר כשבועיים בהן את פועלת כך או אם אינך מצליחה לחלוק עם חברות, לצאת לבלות ולבקש עזרה, כדאי לפנות לייעוץ פסיכולוגי המותאם לנשים לאחר לידה.

בברכה,

ד"ר שרון בן רפאל
    פסיכולוגית קלינית מומחית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו