מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אי חיבוראנונימית22/04/2013
שלום,
אני 5.5 חודשים אחרי לידה, נולדה לי פגית כמעט חודשיים לפני הזמן.
חוויתי דכדוך לידה אבל למזלי זה עבר.
אני כרגע נמצאת איתה בבית ויהיה קצת קשה להביע את מה שאני מרגישה.
אני לא חושבת שיש לי רגשות אימהים ואינטואיציה אימהית (לא פעם אמרו לי זאת כבר), עדיין לא יכולה להגיד שאני מרגישה אהבת אם לבת.
אני נוטה מהר לאבד סבלנות (למרות שאני לא מביעה זאת כלפיה.
אני כן דואגת וכן אוהבת במיוחד כשאני נמצאת רחוק ממנה ונורא קשה לי לשחרר.
מתי כן מתחברים לעניין ההורות, אני בת 26 לא יודעת עד כמה הייתי מוכנה לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי חיבור - תגובה
ד``ר שרון בן-רפאל24/04/2013שלום רב,
ההכרה בכך שקשה לך לבלות איתה שעות.רבות היא חשובה. לא כל אישה בנויה להיות אמא במשרה מלאה. ייתכן שאם תצאי לעבוד יהיה לך חיבור יותר טוב בשעות שתבלי עם בתך. לחילופין אם אינך יכולה לצאת לעבודה ולהביא מטפלת את יכולה להתחיל קבוצות של אמהות ותינוקות ולקחת אותה למקומות בהם יש עוד אנשים שם אולי תמצאי גם עניין לעצמך.
הטיפול בתינוק בחודשים הראשונים יכול להיות קשה ועל אחת כמה וכמה עם פגית. ייתכן גם שקיים עדיין דיכאון שמקשה על יצירת קשר. בכל מקרה כדאי לנסות קודם למצוא פעילויות מהנות כשאת איתה ולסדר לעצמך זמן חופשי כשאת יכולה. אם המצב לא משתפר כדאי לפנות לטיפול ביחידת אם תינוק.
בברכה,
ד"ר שרון בן רפאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)