דיכאון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון
    מישהי
    17/09/2013

שלום
    אני שנתיים לאחר לידה. הריון ולידה היו מאוד קלים פיזית אבל נורא קשים נפשית. אני משוגעת על גוף שלי ו-6 ק"ג שעליתי בהריון והורדתי תוך שבוע שבועיים היו עדין סיוט. אני רזה ושוקלת כמו לפני אבל אני מאוד לא מרוצה מהגוף שלי. לא הנקתי, אבל פטמות נהיו קהות וגדולות וגם חזה נהיה גדול יותר - אני נלחמת בזה ללא הצלחה. כאשר מסתכלים מהצד לא רואים בטן אבל מקדימה אני רואה ששרירים לא ישרים כמו שהיו אבל מעוגלים. בקיצור אין דבר שאני מקבלת. הגרוע מכל אני כל הזמן משכנעת את בעלי שאני נראת זוועה, שאני שמנה ושיש לי בטן וכו וכל הזמן מצביע על פגמים לפעמים מדומים אצלי.
    בקיצור כבר הצלחתי לשכנע אותו שאני שמנה והוא בכל הזדמנות אומר לי תפסיקי כבר לאכול לכי להתאמן או במקום לשבת את יכולה לטפל בבת שלך.
    הוא כבר לא נמשך אלי כי אני שמנה, לא מעריץ אותי כי אני גם אמא גרועה ביותר.
    איך להמשיך לחיות כאשר אני לא סובלת את המראה שלי וגם מפחדת שבעלי יזרוק אותי ולא יהיה אף אחד הסתכל עלי. אני תלויה בו כלכלית. לבד אני לא שווה את הבגדים שאני לובשת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

• דיכאון אחרי לידה

ד``ר שרון בן-רפאל
    17/09/2013

שלום רב,

אני מאוד מצטערת לשמוע על הקשיים שאת חווה מאז הלידה. הריון ולידה אכן משנים מעט את הגוף אולם נשמע כי אצלך השינויים הקטנים הללו נתפסים כבלתי נסבלים. נשמע לי שהבעיה קשורה יותר לדימוי גוף שלך ולא לגוף עצמו. ייתכן מאוד שבעלך לא היה מתייחס לשינויים הגופניים אם את היית אוהבת את הגוף שלך כמו שהוא ומצב רוחך היה חיובי. לדעתי כדאי מאוד לפנות לטיפול פסיכולוגי ולעבוד על דימוי הגוף. כדאי גם לבדוק עם פסיכולוג/פסכיאטר אם קיים דיכאון אחרי לידה, שמשפיע על הערך העצמי שלך ועל דימוי הגוף.

בברכה,

ד"ר שרון בן רפאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו