מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם זה דיכאון?מיכל13/11/2013
שלום,
יש לי שני ילדים, שנה ושנתיים וחצי.
הבעיה שלי היא שאני לעיתים (לא תמיד) מרגישה שהטיפול היומיומי בהם הוא "אוטומטי" מידי. למרות שאני אוהבת אותם ומטפלת בהם במסירות גדולה אני מרגישה לא מספיק "אמהית" , לפחות לא כמו שתיארתי לעצמי שאמא אמורה להיות .(ויש לי מודל של אמא מאוד חמה ואוהבת שאני לא מצליחה להגיע אליו) לפני שנהייתי אמא הייתי בטוחה שארגיש אהבה כמו שתמיד מתארים "אהבה של אמא" , סחף מטורף של אהבה והתרגשות עצומה ולצערי זה לא המצב. זה גורם לי כל הזמן להרגיש אמא לא טובה למרות שעל פניו אני מתפקדת ככל האימהות.
האם מצבים כאלו של התחברות "לא מספיק עמוקה" אם אפשר לקרוא לזה ככה היא יכולה לנבוע כתוצאה מדיכאון או משהו אחר? איך לטפל? זה מעסיק אותי רבות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה דיכאון? - תגובה
ד``ר שרון בן-רפאל19/11/2013שלום רב,
הטיפול בשני ילדים כל כך קרובים בגיל הוא קשה. בכדי לעשות עבודה זו בצורה הטובה ביותר בשבילך ובשביל ילדיך, עדיף להיות מסופקת בחייך האישים ולמצוא את הדרך שנכונה בשבילך לאמהות. הדרך של אמך היתה נכונה עבורה אבל ייתכן שאינה נכונה עבורך.
ישנן נשים מעטות שחשות סיפוק אדיר רק מהאמהות, לרוב ישנם דברים נוספים שממלאים אותן ואם הן מרוצות בחייהן האישיים, יהיה להן קל יותר לטפל בילדיהן ולחוש את ההתחברות שאת מדברת עליה. כאשר אשה נאלצת לעשות וויתורים רבים בחייה האישיים והיא מתוסכלת, יהיה לה יותר קשה. זו יכולה להיות סיבה אחת לטיפול האוטומטי שאת מתארת.
יכולות להיות כמובן סיבות אחרות או נוספות וביניהן גם דיכאון, אבל דיכאון לא נמדד רק על ידי סימפטום אחד וצריכים להיות מספר סימפטומים נוספים שאינני יודעת עם קיימים אצלך.
כדאי להקדיש מחשבה לדרך הנכונה לך במסלול החדש הזה - האמהות.
בברכה,
ד"ר שרון בן רפאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)