האם זה דיכאון?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם זה דיכאון?
    מיכל
    13/11/2013

שלום,
    יש לי שני ילדים, שנה ושנתיים וחצי.
    הבעיה שלי היא שאני לעיתים (לא תמיד) מרגישה שהטיפול היומיומי בהם הוא "אוטומטי" מידי. למרות שאני אוהבת אותם ומטפלת בהם במסירות גדולה אני מרגישה לא מספיק "אמהית" , לפחות לא כמו שתיארתי לעצמי שאמא אמורה להיות .(ויש לי מודל של אמא מאוד חמה ואוהבת שאני לא מצליחה להגיע אליו) לפני שנהייתי אמא הייתי בטוחה שארגיש אהבה כמו שתמיד מתארים "אהבה של אמא" , סחף מטורף של אהבה והתרגשות עצומה ולצערי זה לא המצב. זה גורם לי כל הזמן להרגיש אמא לא טובה למרות שעל פניו אני מתפקדת ככל האימהות.
    האם מצבים כאלו של התחברות "לא מספיק עמוקה" אם אפשר לקרוא לזה ככה היא יכולה לנבוע כתוצאה מדיכאון או משהו אחר? איך לטפל? זה מעסיק אותי רבות.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם זה דיכאון?

הוספת תגובה

• האם זה דיכאון? - תגובה

ד``ר שרון בן-רפאל
    19/11/2013

שלום רב,

הטיפול בשני ילדים כל כך קרובים בגיל הוא קשה. בכדי לעשות עבודה זו בצורה הטובה ביותר בשבילך ובשביל ילדיך, עדיף להיות מסופקת בחייך האישים ולמצוא את הדרך שנכונה בשבילך לאמהות. הדרך של אמך היתה נכונה עבורה אבל ייתכן שאינה נכונה עבורך.

ישנן נשים מעטות שחשות סיפוק אדיר רק מהאמהות, לרוב ישנם דברים נוספים שממלאים אותן ואם הן מרוצות בחייהן האישיים, יהיה להן קל יותר לטפל בילדיהן ולחוש את ההתחברות שאת מדברת עליה. כאשר אשה נאלצת לעשות וויתורים רבים בחייה האישיים והיא מתוסכלת, יהיה לה יותר קשה. זו יכולה להיות סיבה אחת לטיפול האוטומטי שאת מתארת.

יכולות להיות כמובן סיבות אחרות או נוספות וביניהן גם דיכאון, אבל דיכאון לא נמדד רק על ידי סימפטום אחד וצריכים להיות מספר סימפטומים נוספים שאינני יודעת עם קיימים אצלך.

כדאי להקדיש מחשבה לדרך הנכונה לך במסלול החדש הזה - האמהות.

בברכה,

ד"ר שרון בן רפאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו