מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאון וחרדות לאחר לידהנטלי06/12/2013
שלום,
אני שלושה חודשים לאחר לידת בני השני, ללא שום התראות מקדימות התחלתי להרגיש סימפטומים רגשיים ופיזיים קיצוניים שהסתבר לי בדיעבד ולאחר ביקור אצל פסיכיאטרית שמדובר בדיכאון לאחר לידה. בהתחלה זה היה התקפי בכי ממושכים, שינוי במצבי הרוח, נדודי שינה ויקיצות פתאומיות בלילה. תחושה של הצפת מחשבות והרגשה שזה לא אני, שאני קמה בבוקר עם הרגשה מוזרה וחדשה לי שמפחידה אותי מאוד, הרגשה של חוסר ביטחון, בלבול וקושי לתכנן את מהלך היום. מזה כ-10 ימים אני נוטלת תרופה נגד דיכאון וחרדות שסייעה לי קצת אך לא במידה שאני מצפה לה, התקפי הבכי פסקו, מצב הרוח השתפר אך טרם חזרה לי התחושה הטבעית, טרם מצליחה ליהנות כמו שפעם נהניתי מדברים פשוטים, אני עדין סובלת מקשיי שינה ואני נעזרת בחצי כדור שינה. אני מתה מפחד שמצבי ימשיך להיות כזה ושלעולם לא אחזור לעצמי, אני מפחדת שאפתח תלות בכדור השינה ולא ממש יודעת מה לעשות. שאלתי היא האם מצב כזה יימשך להרבה זמן, האם יוצאים מזה וכמה זמן זה לוקח עד שמתאזנים. האם אחזור לישון ללא בעיות. מניסיונך עם נשים שחוו מצב דומה, תוך כמה זמן הם חוזרות לעצמן והאם התרופות אמורות להביא לתוצאה אופטימלית.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון וחרדות לאחר לידה - תגובה
ד``ר שרון בן-רפאל08/12/2013נטלי שלום,
אני מצטערת לשמוע על הקשיים ושמחה שתפסת את זה מוקדם ופנית לטיפול. לרוב יש שיפור בתוך כ-3 שבועות מתחילת הטיפול התרופתי, כך שאם את כבר חשה שיפור נראה כי הכיוון הוא חיובי. לאחר 3 שבועות כדאי לפנות שוב לפסכיאטרית ולרוב יש אפשרות להעלות מינון או להחליף תרופה. נשים מגיבות באופן שונה לתרופות והנשים שאני פוגשת נמצאות גם בטיפול פסיכולוגי במקביל כך שקשה לי להשוות.
בכדי למקסם את פעילות התרופה כדאי לחזור לעשות פעילויות מהם את נהנית, לעשות ספורט, לבקש עזרה בבית ולקחת לעצמך זמן לבילויים (אפילו אם בשלב זה קשה לך להנות).
בברכה,
ד"ר שרון בן רפאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)