האם זה דיכאון?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם זה דיכאון?
    גילי
    29/01/2014

אני 8 חודשים אחרי לידה ומצבי הרוח שלי משתנים בצורה קיצונית. כשמצב הרוח שלי ירוד אני מאוד דכאונית ויש לי את הסמפטומים של דיכאון אחרי לידה (עצב, חרדות, דפיקות לב מואצות, רצוןלהתבודד, בכי, ואף מחשבות קשות של נטישת המשפחה או החיים.)
    אין לי כח לעבוד וכשאני עובדת אני לא מרוכזת כלל (אהבתי מאוד את העבודה ועדיין אוהבת ברעיון)
    בהתחלה לא שייכתי את הנל לדיכאון שאחרי לידה כי כשמצב הרוח שלי טוב אני בעננים : מרגישה אושר שמחה אישה מושלמת אמא טובה עד שנופל מצב הרוח ושוב נכנסת לדיכאון .
    אני מבולבלת ולא מבינה מה הבעיה שלי. האם השינויים הקיצוניים האלו הם גם סימנים של דיכאון אחרי לידה?
    עלי לציין שלא ישנה טוב בלילות בגלל התינוק וכן בגלל ילד אחר שלי שהוא ילד מיוחד עם צרכים מיוחדים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם זה דיכאון?

הוספת תגובה

• האם זה דיכאון? - תגובה

ד``ר שרון בן-רפאל
    29/01/2014

גילי שלום,

התיאור שלך תואם לסימפטומים של דיכאון אחרי לידה, אולם עלייך לפנות לפסיכיאטר/ית או לפסיכולוג/ית שמתמחה בדיכאון אחרי לידה על מנת לאבחן זאת ולקבל טיפול. ניתן לטפל בדיכאון באמצעות טיפול תרופתי, באמצעות טיפול פסיכולוגי או בשילוב של שניהם. לרוב ניתן לחוש שיפור כלשהו כבר לאחר 3 שבועות של טיפול.

בברכה,

ד"ר שרון בן רפאל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו