השלכות של דיכאון אחרי לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השלכות של דיכאון אחרי לידה
    ענת
    09/02/2014

שלום

אחרי לידת הילד הראשון לפני כשלוש שנים חוויתי דיכאון אחרי לידה
    הרגשתי חולה במשך חצי שנה, היה קשה לי לקום בבוקר, היו לי כאבים בכל הגוף, הייתי מנותקת מהתינוק והעדפתי שכל אחד אחר יטפל בו ולא אני.
    לקח לי זמן להבין שזה דיכאון אחרי לידה וגם אז לא טופלתי עם כדורים.
    אנשים קרובים אלי המליצו לי לא לקחת כדורים ולתת לזה לעבור לבד...
    עד היום אני לא בטוחה שזה עבר.
    היום יש שני דברים שמפריעים לי קודם כל יש לי המון רגשות אשם על כל מה שהיה בתקופה ההיא, על זה שלא טיפלתי בו כמו שצריך ולמעשה לא הייתי איתו.
    היום יש לי תינוק חדש וכשאני משווה את האמהות שלי עם הבייבי החדש לעומת מה שהייתי עם הגדול אני כל פעם פורצת בבכי. איך הייתי מנותקת ממנו.
    יש איתו המון בעיות כמו בעיות באכילה, בעיות בגדילה, בעיות בדיבור. ואת הכל אני משליכה על זה שלא הייתי אמא כמו שצריך כשהוא היה תינוק.
    בנוסף הוא מאוד קשור לאבא שלו ומעדיף אותו בהרבה מצבים, גם את זה אני משליכה לדיכאון שהיה לי כשהוא היה תינוק.
    בקיצור יש המון בעיות שאני חוששת שנובעות מדיכאון שהיה לי איתו אחרי הלידה, אולי אני צודקת ואולי זה ממש לא קשור. אבל אף פעם לא אוכל לדעת מה האמת.
    איך בכל זאת מפסיקים עם רגשות האשם האלו??
    ולכל הבנות עם דיכאון אחרי לידה - קחו כדורים!! אני מצטערת מאוד שלא לקחתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• השלכות של דיכאון אחרי לידה - תגובה

ד``ר שרון בן-רפאל
    10/02/2014

שלום רב,

אני מאוד מצטערת לשמוע על הקשיים שחווית לאחר הלידה, אין ספק שדיכאון לא מטופל משפיע על התינוק ועל הקשר עמו. כיוון שהוא רק בן 3, עוד לא מאוחר מדי לנסות לעשות שינוי. אני ממליצה לך לפנות לטיפול דיאדי - זהו טיפול זוגי של האם והילד - אשר יעזור לך לחזק את הקשר עם בנך הבכור. את יכולה לנסות במרפאות אם-תינוק באזור מגורייך, במרפאות אלו השירות ללא תשלום, חלקן מקבלות עד גיל 3 וחלקן עד גיל 5. את יכולה לפנות כמובן גם באופן פרטי לפסיכולוגית שמתמחה בטיפול דיאדי.

בנוסף כדאי לפנות לייעוץ ולבדוק אם אינך מפתחת דיכאון אחרי לידה.

בברכה,

ד"ר שרון בן רפאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו