מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם זה דכאון אחרי לידה?עצובה29/12/2015
ילדתי את בני (היחיד) לפני חודשיים ואני שונאת כל רגע בחופשת לידה.
תמיד הייתי עצמאית ועם שאיפות בחיים, ולאט לאט אני מבינה שהבאת הילד פוגעת בי, ואני לא יודעת איך אצליח להתקדם בחיים.
אין לי סבלנות לתינוקות, מעולם לא אהבתי תינוקות ואין לי מושג איך להתמודד עם תינוק בוכה שכל הזמן רוצה על הידיים. (אין לי בעיה עם שאר האספקטים של טיפול בו)
אני מרגישה שאני מצומצמת לכדי גוף שמנדנד תינוק, ואני לא יכולה לעשות שום דבר אחר.
אין לי כוחות לזה, לפעמים בא לי להתאבד כי אני מרגישה שעשיתי טעות ושאני בפלונטר.
מאוד הייתי רוצה לקבל את התפקיד של "אבא", לא של "אמא".
יש לי שאיפות בחיים ורצונות ודברים לעשות, אז אני לא חושבת שאני בדכאון, אבל כל עוד יש לי שאיפות אני מתוסכלת כי אני מרגישה שהילד מונע ממני הכל. (מאשימה את עצמי, לא אותו.)
אני מרגישה שאם לא היו לי שאיפות בחיים לא הייתי בדכאון והייתי יכולה להתמודד עם המצב הזה יותר טוב.
לא יודעת איך יוצאים מזה, אודה לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבינה לגמרי
אימא טרייה30/12/2015גם אני ילדתי לפני חודשיים ומרגישה את התסכול שלך כל כך ומזדהה איתו. אני גם הייתי מעדיפה להיות האבא שמשאיר את כל האחריות אצלי והולך לעבודה תוך כדי שהוא זורק לי "את לא יודעת כמה הייתי מתחלף איתך".. ממש.. ומרגישה שאני מתנוונת ולבד.
אני בלילות האחרונים התפללתי למות בשינה כי זה גדול עליי והגב כל כך כואב כי אני כל הזמן במתח.
אז קבעתי תור לפסיכיאטר והתחלתי ללכת לשיחות ואני מכריחה באותו יום את בעלי לחזור מוקדם - בחמש בערב אחרי שיצא בחמש בבוקר כן? וגם אז הוא לא מתנתק מהטלפון... ואני מטפלת גם בעצמי והכי חשוב תמלאי את היום בעוד דברים.. לכי למעגל אימהות באמת כל דבר ותסמני ביומן מתי הוא נכנס לגן או משפחתון או מטפלת ומתי את חוזרת לעבודה וכל יום תגידי שיש לך כוח לעבור את היום הזה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעת עזרה
איריס02/01/2016שלום לך,
שמי איריס ובימים אלה אני בסיומו של קורס דולה מלווה לאחר לידה. אשמח לעזור לך, בהתנדבות כמובן.
במידה ואת מאיזור ראשון לציון והסביבה אוכל להגיע אלייך במידה ואת רחוקה אשמח לסייע גם טלפונית.
אל תהססי לפנות, חבל שתסיימי את יופשת הלידה בהרגשה לא נעימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזקת ושואלת
נולה13/01/2016אני סבלתי מדיכאון אחרי לידה בפעם הראשונה ואני חוששת שזה יחזור אצלי גם אחרי הלידה הפעם. קראתי איפשהו שפעילות מסוימת אולי יכולה לעזור למנוע? גם קראתי פה אצל נתי אלימלך על פעילות במהלך ההיריון. מה אתן חושבות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה דכאון אחרי לידה? - תגובה
ד``ר שרון בן-רפאל14/01/2016שלום רב,
אני מאוד מתנצלת על ההודעה המאוחרת היתה לי בעיה ולא קיבלתי התראות על הודעות בפורום. כיוון שכבר עברו שבועיים אני משערת שחופשת הלידה מסתיימת בעוד שבועות ספורים. לפעמים לא כדאי להאריך את חופשת הלידה אלא למצוא מטפלת טובה שיכולה לתת לתינוק את מה שהוא צריך בתקופה זו. יכול להיות שאם תמשיכי להתקדם מקצועית ותראי שאת לא צריכה לוותר על השאיפות שלך יהיה לך גם יותר כיף לטפל בו כשתחזרי מהעבודה. אני ממליצה מאוד לפנות לטיפול פסיכולוגי אצל מישהי שמתמחה בתחום ולנסות למצוא את הדרך שלך באמהות.
בברכה,
ד"ר שרון בן רפאל
פסיכולוגית קלינית מומחית בטיפול בתקופת ההריון ואחרי לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)