מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם דכאון אחרי לידה או ילד קשה?שחר11/08/2016
ילדתי את בני הבכור לפני חצי שנה
מהיום הראשון לחייו הוא תינוק לא שקט, בוכה המון ומגיע גם לצרחות. באיחור גדול (שמייסר אותי) אובחן ריפלוקס והוא מטופל תרופתית אך עדיין ממש חסר מנוחה ובוכה המון. אני מרגישה הרבה פעמים תחושות קיצוניות- או שאני אפאתית לגמרי לבכי שלו או שאני בוכה איתו בטירוף. במהלך היום רק מחכה שיישן ומרגישה "באסה" כשהוא מתעורר, גם אם ישן מספיק והגיע זמנו להתעורר. בנוסף אני לאורך היום לא מאוד מתפקדת בבית (חוזרת לעבוד עוד שבועיים) ורק לפנות ערב מרגישה שאני חייבת לעשות משהו כדי לא לספוג ביקורת (אציין שבעלי והמשפחה הקרובה מאוד מאוד תומכים ומפרגנים). לא ברור לי אם אני סובלת מדכאון אחרי לידה או שאני פשוט מתמודדת עם תינוק מאוד קשה (שהוגדר קשה על פי כל המומחים). אציין שבעברי התקפי חרדה שטופלו בציפרלקס וcbt בהצלחה לפני 7 שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם דכאון אחרי לידה או ילד קשה? - תגובה
ד``ר שרון בן-רפאל18/08/2016שלום רב,
נשמע שעברת שנה וחצי לא פשוטות. חלק ניכר מהאמהות חוות משבר רגשי כלשהו במצב כזה. בעיות רפואיות וטמפרמנט קשה של התינוק הם בין הגורמים הנפוצים ביותר לדיכאון אחרי לידה. אני ממליצה לפנות לאבחון אצל איש מקצוע וכיוון שיש לך נסיון טוב עם תרופות וטיפול Cbt תוכלי לחזור שוב לשילוב זה. בהצלחה.
ד"ר שרון בן רפאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)