דכאון אחרי לידה מה עושים עם זה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דכאון אחרי לידה מה עושים עם זה
    ורד
    29/12/2016

היי אני 4 חודשים אחרי לידה עד לא מזמן חששתי שאני בדכאון אחרי לידה כרגע אני בטוחה בזה
    ואין לי מה לעשות עם זה
    מהמקום שאני באה ממנו זה בושה ללכת לפסיכולוג ברור לי שזה לא אשמתי אבל מרגישה שאני אמא רעה ושעשיצי טעות שבכלל הבאתי ילדה לעולם
    אין לי עזרה בכלל גם לא מבעלי ולכן 4 חודשים כמעט ולא יצאתי מהבית בעלי בעצמו בסוג של דיכאון ולכן אני מעדיפה שלא ליפול עליו מה גם ששוב כמו שאמרתי לא יכולה לדבר על זה עם הסביבה שלי גם לא איתו ובנוסף אין לי תאופציה ללכת לפסיכולוג כי אין מי שישמור לי על הילדה
    מרגישה אבודה ושנגמור לי החיים סוג של כלא עם מצפון שלא נגמר מחייבת עזרה ולא יודעת למי לפנות ואיך לעשות את זה
    (אני לא ברמה של לפגוע בילדה אני אוהבת אותה יותר מאת עצמי )

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דיכאון אחרי לידה

ד``ר שרון בן-רפאל
    08/01/2017

ורד שלום,

אני מצטערת שחוזרת אלייך באיחור כזה. אני לא קיבלתי התראות על הודעות חדשות כבר כמה חודשים, עכשיו האתר עודכן אז הפורום יחזור לפעול.

אני מאוד ממליצה ללכת לטיפול, תוכלי לפנות לאיכילוב לבריאות הנפש לאשה, הטיפול שם ממומן על ידי קופות החולים. הרבה נשים מגיעות עם תינוק לטיפול ואין עם זה שום בעיה. בתל השומר יש גם מרפאה כזו שנקראת מרפאת חווה. במרפאות האלה תוכלי לקבל טיפול תרופתי או פסיכולוגי לבחירתך. את יכולה גם לפנות לרופא המשפחה לטיפול תרופתי. אין כל בושה בכך, אם היתה לך אסטמה היית מתביישת לפנות לרופא?

בנתיים חשוב שתקבלי הרבה עזרה ותגייסי בני משפחה וחברים לסייע לך. חשוב מאוד שתצאי מהבית, השהייה בבית רק מגבירה את הדיכאון. תנסי לבקש מסבא/סבתא שישמרו עליה פעמיים בשבוע כדי שתוכלי לצאת. ספורט יכול מאוד לעזור אפילו לשים אותה בעגלה ולצאת להליכה מהירה עם חברה או לבד. תוכלי להיכנס לקבוצת פייסבוק של אמהות באזורך או להצטרף לקבוצת ליווי התפתחותי שם תוכלי לפגוש נשים אחרי לידה ואולי להיפגש איתן יחד עם התינוקות. אם עבדת לפני ויש לך אפשרות להכניס את הקטנה למשפחתון קטן או למטפלת ולחזור לעבודה זה גם יכול לעזור.

בברכה,

ד"ר שרון בן רפאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו